Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Újra beragadt a Vidi a rajtnál
Újra beragadt a Vidi a rajtnál Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. július 17.
ImageNem történt semmi meglepő a labdarúgó NB I nyitófordulójának második játéknapján. Ahogy szokott, megint nem tudott nyerni a Videoton, az abszolút újonc Balmazújváros nagyon visszafogott produlcióval is 1-1-re végzett az egyik legfőbb bajnokesélyes otthonában. Egy olyan csapat, amelyikről most borítékolható, hogy majdnem biztosan ki fog esni. Se szine, se szaga, nagyon gyenge, ugyanakkor lelkes kis tarsaság.

 

 

Most azonban kifogott egy kényelmesen és tompán focizgató Videotont, amely valószínűleg  nem hitte el, hogy ezt a meccsen a saját győzelmén kívül más eredmény is születhet. Időnként megnyomta a fehervári gárda, akkor rendre helyzetbe is került, de a találkozó 97 percéből 85-öt tisztességes produkcióval megtöltve nem lehet még a Balmazújváros ellen sem nyerni. Értékes 2 pontot hajított el magától a Videoton, ami még akkor is fájhat a végelszámoláskor, hogy a Fradi is csak 1-1-re volt képes otthon a Puskás Akadémia ellen, illetve a Vasas is pályaválasztóként kapott ki 2-0-ra a DVTK-tól.

A címvédő Honvéd tehát a nyitókör nyertese, mert ugyan jól nem játszott, ahogy a legutóbbi szezonban is csak ritkán, de pont elég volt Lanzafame két villanása, amivel legyőzte  a Haladást 2-0-ra. A Paks-Újpest meccs 2-2-re,  a DVSC-Mezőkövesd 1-2-re végződött.

Messze még a szezon vége, de az újra bebizonyosodott, hogy a hagyományok és a veretes mez önmagaban nem nyer meccset. Nem elég a sokkal jobb játékosállomány sem a sikerhez. Küzdeni, lelkesedni, menni, hajtani is kell az első sípszótól a végéig.

Visszaterve a Vidihez; Marko Nikolicsnak lesz még dolga bőven. Először is meg kell ismernie rendesen a saját csapata keretét. Ha eljut odáig, biztosan nem a harmatgyenge Barczit fogja becserélni, ha lendületet akar adni együttesének... Lazovicsot küzdőszelleme és szép fejesgólja dícséri, de ő is tud ennél jobban focizni, Scsepovicsnak pedig végre el kellene valakinek magyarázni, hogy a kapussal és az üres kapuval szemben két ziccerből egyet ilkik berúgni ezen a szinten, luxus az, amit ő kihagy most már minden találkozón.

Ez a következő körben a PAFC ellen kulcskérdés lesz. A házi rangadón egy alaposan megerősített, stílusosan focizó ellenfél lesz Juhászék partnere, amely ellen győzelmi kényszerben lesznek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >