Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szintet tartani sem könnyű, de előre szeretnének lépni Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2017. július 17.
Megkezdte a felkészülést az új szezonra az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata. A bajnokságban a nemzetközi kupát érő helyezés megszerzését tűzi ki célul maga elé Deli Rita együttese, ennek érdekében orosz, brazil és magyar válogatott játékost is igazolt, ugyanakkor már a legelső héten hosszú időre elvesztette első számú kapusát.

 

Négy új játékos volt jelen az Alba Fehérvár KC szezonnyitó sajtótájékoztatóján, de ez nem azt jelenti, hogy nincs, illetve nem lesz több igazolás. Olga Gorsenyina, Jana Zsilinszkajtye, Temes Bernadett, Mistina Kitty és Sztankovics Réka is beszélt röviden Fehérvárra igazolásáról. Az orosz válogatott játékosok, akik mindketten a Kubany Krasznodarból érkeztek elmondták, a két csapat EHF-kupa mérkőzéséről ismerik az Albát, amelyet komoly, erős csapatnak tartanak, olyannak, melynek lehetnek nagy céljai. A két fiatal magyar kézilabdázó pedig arról beszélt, segítőkész társaságba csöppentek, ahol nagy elvárásoknak kell megfelelniük, de állnak elébe. Közülük Sztankovics Réka kölcsönben a Pénzügyőrben játszik majd folyamatosan. 

Temes Bernadett
sokkal rutinosabb, őt igazi vezérnek szerződtette az Alba Fehérvár KC. „Azért jöttem, hogy irányító poszton segítsek a csapatnak. Taktikai edzésünk még nem nagyon volt, de azon dolgozunk, hogy jól működjenek majd a játékkapcsolatok, hiszek benne, hogy meg fogom tudni oldani a feladatot” - mondta Temes, aki társaival együtt hétfőtől Tatán folytatja a felkészülést. Nem lehet azonban velük a Temes korábbi váci csapattársa, a brazil Alexandra do Nascimento, mivel a tavasszal megsérült brazil jobbszélső még a rehabilitációt végzi. És a sors fintoraként a héten, a legelső edzésen szintén keresztszalag-szakadást szenvedett Herr Orsolya. Ez pedig azt jelenti, hogy a volt válogatott hálóőr kiesése miatt kapus után kell néznie az Albának, csaknem biztos, hogy külföldi játékos pótolhatja Herrt.

Deli Rita
vezetőedző elmondta, manapság már nemzetközi klasszisok érkeznek a gyengébbnek hitt riválisokhoz is, ezért soha nem volt olyan nehéz elérni a nemzetközi kupaindulást jelentő helyezést, mint most. „Mindenképpen a nemzetközi kupába jutás a cél, ami bajnoki ötödik helyezéssel érhető el minimum. Mindenki próbálja pozicionálni a saját csapatát, az ellenfeleket. A mi csapatunkat stabilnak, erősnek érzem most, de nehéz megmondani, ez mire lesz elég. Sok riválisnál még folynak az igazolások, nálunk is kell most kapust találni. Mindenképpen a hatodiknál jobb helyezés a cél, ehhez egy erős csapatkohéziót kell kialakítani, nemcsak játékban kell javulni.” 

Mészáros Attila
, Székesfehérvár sportért is felelős alpolgármestere kiemelte: a város továbbra is a klub mögött áll, ahogy eddig, most és a jövőben is biztosítja a megszokott támogatást. A felnőtt csapat mellett az utánpótlás is kiemelten fontos, hiszen míg előbbi a város hírét viszi a világban, utóbbiban több száz gyermek kézilabdázik. "Köszöntjük az új játékosokat Fehérváron, a szurkolókkal együtt nagyon várjuk már az őszi mérkőzéseket." - mondta az alpolgármester. 

A sajtótájékoztatón Kynsburg Zoltán klubmenedzser elmondta, augusztus 10-11-én egy felkészülési minitorna keretében a szlovák Mihalovce, a német HC Leipzig és a Dunaújváros vendégeskedik majd Fehérváron. Balássi Imre klubelnök pedig annyit jegyzett meg: bár ez a világ legerősebb bajnoksága, amiben nemhogy előrelépni, még a pozíciót tartani is igazi bravúr, az Alba Fehérvárnak nem lehet más a célja. Már csak azért sem, mert a Győr és a Ferencváros mellett a Fehérvár volt az a klub, amely az elmúlt tizenöt évben egyszer sem teljesített saját szintje alatt, ez pedig jellemzően legalább a hatodik helyezést jelentette.  


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >