Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megújult útburkolat és csapadékvíz-elvezetés Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. július 17.
ImageTeljes pályaszerkezet-cserével megújult az útburkolat a Lánczos Kornél utcában, ahol megoldották a vízelvezetést is. A műszaki átadáson dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő számolt be a nettó 26,2 millió forint értékű beruházás fontosságáról.

 

 

Műszaki átadáson tekintették meg a szakemberek a Lánczos Kornél utcát, ahol teljes pályaszerkezet-cserével, két réteg aszfalt felvitelével felújították az útburkolatot. A beruházás keretében mindkét oldalon szikkasztóárkot alakítottak ki, a kapubejárók alá átereszek kerültek, kicserélték a régi szennyvízfedlapokat, illetve a Vámbéry Ármin utcai árok irányába megoldották a vízelvezetést. A nettó 26,2 millió forint értékű beruházást az önkormányzat által a Saára Gyula-program keretében a területi képviselők számára út-, járda- és parkoló-felújításra biztosított pénzügyi keretből finanszírozták.

A felújítás régóta várt beruházás volt a lakók részéről.  A Lánczos utcát sokan használják parkolásra, mivel a közeli Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznál nem elegendő a megállóhelyek száma. A fokozott igénybevétel miatt a burkolat nagyon rossz állapotú, szinte járhatatlan volt, nehézkes volt a közlekedés, ez tette szükségessé a beruházást.  – mondta dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő. Hangsúlyozta a felújítás minőségét, hiszen nemcsak új burkolatot kapott a 220 méteres szakasz, hanem megoldották a víz elvezetését a Vámbéry utca, majd a Hunyadi utcai csatorna felé, ami fontos nagy mennyiségű csapadék esetén.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >