Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tóka Ágoston orgonista nemzetközi döntőbe jutott Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. július 18.
Tóka Ágoston ismét döntős egy rangos nemzetközi orgonaversenyen. A St Albans Interational Organ Festival részeként 29. alkalommal rendezik meg a nemzetközi versenyt, a döntő megmérettetésekre ma és holnap kerül sor.

 

 

Tóka Ágoston ismét döntős egy rangos angliai nemzetközi orgonaversenyen. A St. Albans Interational Organ Festival-t az Egyesült Királyságság Londontól Északra  fekvő St. Albans nevű városában rendezik meg. A rómaiak által alapított kisváros katedrálisát a XI. században építették. A kulturális-zenei fesztivál része a nemzetközi verseny, melyet 29. alkalommal rendeznek meg. Magyar zsűritagként Fassang László, a MÜPA orgonistája, a Zeneakadémia tanszékvezetője működik közre. A döntőre ma és holnap kerül sor.

A fiatal művész 1988-ban született, zenei tanulmányait hat éves korában a székesfehérvári zeneiskolában kezdte. Több mesterkurzuson vett részt, rendszeresen fellép szólistaként, orgona- és zongorakísérőként, valamint barokk zenei együttesekben continuo-játékosként.

További információk a fesztiválról a https://www.facebook.com/stalbansorganfestival/?fref=mentions és a http://organfestival.com/St_Albans_International_Organ_Festival/index.html olvashatók.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >