Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Csángó est határon túli hagyományőrzőkkel szombaton a Városházán
Csángó est határon túli hagyományőrzőkkel szombaton a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. július 18.
ImageZenés, dalos, táncos csángó estet rendeznek határon túli hagyományőrzőkkel július 22-én, szombaton este a Városházán. A programot megelőzően az érdeklődők csángó misén is részt vehetnek a Ciszterci templomban.

 

A Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor egy-egy turnusába évek óta meghívást kapnak csángómagyar hagyományőrzők. Így van ez idén is, ezen a héten három moldvai faluból, Lészpedről, Pusztinából és Csíkból érkeznek csángó gyerekek és felnőtt kísérőik, hogy megismertessék népi énekeiket és táncaikat a helyi fiatalokkal.

A vendégek hagyományosan Székesfehérvár közönségét is megörvendeztetik, zenés, dalos, táncos csángó estet adnak a Városháza Dísztermében július 22-én, szombaton 18.00 órai kezdettel. Az eseményre ezúttal is ingyenes lesz a belépés, ám a közönség soraiban ülők adakozhatnak a határon túli magyar oktatás támogatása céljából.

Az estet megelőzően 17.00 órától a vendégek részvételével csángó misére kerül sor, melyet Dékány Árpád Sixtus, a Zirci Ciszterci Apátság volt apátja celebrál a Ciszterci templomban. Ide is nagy szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >