Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Burkolatfelújítás kezdődik a Horvát István lakótelepen
Burkolatfelújítás kezdődik a Horvát István lakótelepen Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. július 20.
Munkaterületet adtak át a Horvát István lakótelepen, ahol 130 millió forintos beruházás valósul meg az ÚT 2017-19 és a Saára Gyula-program keretében. Az elkövetkező hónapokban felújítják az összes burkolatot, és bővítésre kerül a vízelvezetési rendszer is. A munkálatokról Molnár Tamás önkormányzati képviselő tájékoztatott.

 

 

Munkaterületet adtak át a Horvát István lakótelepen, a felújításra városi forrásból, az ÚT 2017-19 és a Saára Gyula-program keretében kerül sor.

A munkálatokkal kapcsolatban Molnár Tamás önkormányzati képviselő elmondta: „A lakótelep összes burkolata megújul, beleértve az út- és járdafelületeket, valamint a szegélyeket. Ezzel a lakótelep új külsőt nyer, hiszen az elmúlt 30-40 évben csak javítási munkák zajlottak. A beruházás 130 millió forintból valósul meg. A lakosság részéről több bejelentés érkezett, hogy nagyobb esőzésekkor a területen több helyen komoly mennyiségű víz áll meg, az elvezető csövek nem képesek befogadni a csapadékot. A felújítás megoldást ad a felmerült vízelvezetési problémákra is, hiszen vezetékek építésével dupla kapacitást érünk el.” – fogalmazott a képviselő, és hozzátette, hogy az építkezés a tervek szerint ősz végére befejeződik.

Lángi Judit
, a Székesfehérvár Városgondokság Kft. munkatársa a beruházáshoz kapcsolódó számok tekintetében elmondta, hogy 2.423 m² új járdaburkolatot és 6.880 m² új útburkolatot építenek, a szegélyek pedig 3 ezer folyóméteres nagyságrendben újulnak meg (a Prohászka út, a Horvát István utca és a Széchenyi utca által határolt lakótelepi területen). A csapadékelvezetés tekintetében pedig 210 m-rel bővül a csatornahálózat.

A lakosságot a kivitelező fogja tájékoztatni az aktuális lezárásokról, mindenki türelmét és közreműködését kérik a munkálatok tervszerű elvégzéséhez.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >