Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Idén is támogatja a gyerekjóléti szervezeteket a Libri adományozási programja
Idén is támogatja a gyerekjóléti szervezeteket a Libri adományozási programja Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2017. július 21.
ImageA Libri 2016 óta nyújt segítséget gyerekjóléti szervezeteknek azzal a céllal, hogy bővíthesse azoknak a körét, akiket társadalmi felelősségvállalásának keretében támogat. Az Adományozási program idei kiválasztottja a 10 autista lakóotthont támogató Autistic Art Alapítvány lett.

 

 

A Libri szakmai csapatának döntése értelmében a Libri Adományozási programjának 2017-es nyertese az Autistic Art Közhasznú Alapítvány. Az alapítvány 10 civil fenntartású autista lakóotthont támogat, ahol több mint 200, önálló életvitelre nem képes fiatalt látnak el. Azokra az autizmussal élő fiatalok, akik az iskolaköteles kor betöltése után kikerülnek az oktatási rendszerből és önálló életvitelre nem, vagy csak korlátozottan képesek, általában a nagylétszámú intézmények várnak, vagy örök gyerekként a családi házban maradnak.

 

A szervezet célja, hogy a többnyire szülői, illetve civil kezdeményezéssel létrejött lakóotthonok fennmaradását támogassa, ahol a fiatalok a képességeiknek megfelelően akár dolgozhatnak, közösségben lehetnek, alkothatnak. Az alapítvány 6 lakóotthonban egy különleges művészetterápiás foglalkozást is fenntart, ahol a fiatalok alkothatnak.

 

Erre azért is van nagy szükség, mivel az autisták nem összefüggésekben, kontextusban sokkal inkább képszerűen gondolkodnak. 40 százalékuk például egyáltalán nem beszél. A foglalkozások terápiaként és egyedi forrásteremtésként is működnek: a kiemelkedő alkotások megjelennek az alapítvány saját dizájnmárkájának termékein, kiállításokra és aukciókra is viszik őket.


A Libri adományozási programja értelmében 2017-ben az Autistic Art munkáját a libri.hu oldalon összegyűjtött pénzadomány mellett könyvcsomaggal és egy könyves-kulturális programmal is támogatja. A Libri weboldalának látogatói 200 Ft-os adományjegyek megvásárlásával támogathatják a nyertes alapítványt fél éven át, július 20-tól december 31-ig.


A Libri Könyvkereskedelmi Kft. 2016-ban elindított támogatási programja a gyerekjóléti szervezetekre fókuszál. Minden évben pályázatot hirdet olyan gyerekekkel foglalkozó, Magyarországon működő egyesületek és alapítványok számára, amik nehezen tudnak láthatóvá válni és támogatót szerezni, viszont társadalmi hasznosságuk megkérdőjelezhetetlen. A tavaly útjára indított adományozási program lehetőséget nyújt, hogy akiknek fontos a gyerekeket segítő szervezetek támogatása, azok könnyen és gyorsan megtehessék ezt. A támogatandó szervezeteknek nehéz kitűnni és eljutni azokhoz az emberekhez, akik szívesen támogatnák őket, ezért biztosít a Libri lehetőséget, hogy a pályázók láthatóvá váljanak, a közvélemény megismerhesse őket. Ennek érdekében bocsátja rendelkezésükre minden felületét, hogy több mint 1 millió regisztrált felhasználója támogathassa a jelentkező szervezeteket. A pályázat tavalyi nyertese a Szurikáta Alapítvány volt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >