Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elkezdik a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány építését Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. július 21.
Elkezdik a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány építését. A 246 millió forintos uniós forrású városi beruházásából olyan komplexum készül zöld környezetben, amelyben kosárlabda- és focipálya, játszótér és kondipark is helyet kap. A munkaterület átadásán Mészáros Attila alpolgármester adott tájékoztatást.

 

 

Pénteken munkaterület átadására került sor: elkezdik a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány építését.

A fejlesztésről Mészáros Attila alpolgármester elmondta: „A 246 millió forintos beruházásból olyan komplexumot épít a város, amely a legkisebbektől a családokon, sportolni vágyó fiatalokon keresztül az idősebbekig mindenkinek kínál mozgási lehetőséget – egy zöld, egészséges levegőjű környezetben.” A szabadidőparkban lesz egy kosár- és egy műfüves focipálya, egy rekortános futópálya, amelyek mellett kondi- és fitnessparkban lehet edzeni. A pályák mellett elhelyeznek két ping-pong asztalt is. A gyerekek mozgásigényüket egy játszótéren elégíthetik ki, hintákat, ügyességi pályákat, forgókat és játszóvárat is építenek. A park tervezésekor azokra is gondoltak, akiknek rehabilitációs mozgásra van szükségük, ezeket különböző erősítő eszközökkel végezhetik majd el. Az objektum mellett egy három méter széles sétányt építenek.

A szabadidőparkot kiszolgáló épületben lesz egy akadálymentes vizesblokk. A park közvilágítása mellett a pályák megvilágítását is kiépítik, továbbá kicserélik a Túrózsáki úton lévő villanyoszlopokat is. Az építkezés során 11 fát fognak kivágni, emellett 40 fát ültetnek majd el. A beruházás a tervek szerint november 30-ig készül el.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta, hogy az Aszalvölgyi árokbeli park több választókörzet lakosait is kiszolgálja majd, így a helyben lakóknak nem kell más városrészbe elmenniük, ha szabad levegőn szeretnének sportolni. A lakosok és az itt működő intézmények mellett a mozgáskorlátozottakat számára is fontos létesítmény épül, amelyet mindenki ingyenesen használhat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >