Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Nemzeti Emlékhely színpadán Verdi Requiemje Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. július 26.
ImageA Szent Istvánhoz kapcsolódó ünnepkör nagyszabású programjai közül kiemelkednek a Nemzeti Emlékhely színpadának előadásai. A Musica Sacra koncertjén idén Verdi Requiemje hangzik fel augusztus 12-én, vezényel Drahos Béla Liszt-díjas karmester.

 

A Nemzeti Emlékhely színpadán a Szent Istvánhoz kapcsolódó ünnepkör nagyszabású előadásai között augusztus 12-én 21 órakor Verdi Requiem című gyászmiséje hangzik fel Drahos Béla Liszt-díjas karmester vezényletével.  A drámai erővel bíró monumentális alkotás szólóit a világ nagy operaházait megjárt sztárok éneklik az idei Music Sacrán: Lukács Gyöngyi (szoprán), Komlósi Ildikó (mezzoszoprán), Otokar Klein (tenor) és Alexandru Agache (basszbariton). A koncerten öt kórus lép fel, az egyházzenei előadást az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kíséri.

Jegyeket 1.700, 2.400, 3.000 és 3.500 forintért lehet vásárolni a Művészetek Háza portáján,  a Fehérvári Ajándékbolt és Jegyirodában,  a Vörösmarty Színház Szervezési és Jegyirodában és a Vörösmarty Színház jegyértékesítő pavilonjánál, valamint online a www.arso.hu oldalon. A Harmonia Albensis bérlettulajdonosok 30% kedvezménnyel válthatnak belépőjegyet. Kombinált jegyet is kínálnak az előadásra: a Musica Sacra, a Pompeji és az Aba-Novák kiállítás belépőjét tartalmazó csomagot a Szent István Király Múzeum Rendház épületében lehet megvásárolni 2.200, 2.800 és 3.000 forintért, a koncertjegy szektorától függően.

Az aranykor trónusán
: a Koronázási Szertartásjáték dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója rendezésében idén III. Bélát mutatja be. Az összművészeti előadás dramaturgja dr. Matuz János, a színház művészeti intendánsa, a zeneszerző Szirtes Edina, a főbb szerepekben Hirtling Istvánt, Blaskó Pétert és Mihályi Győzőt láthatjuk. A Szertartásjáték fontos részét képezik az óriásbábok, a látványvilágot idén cirkuszművészek produkciója teszi még izgalmasabbá. III. Béla két évtizedes uralkodása volt az Árpád-ház tetőpontja, a király életére és uralkodására jelentős hatással bírt a bizánci császárság kultúrája – ez meghatározó része lesz a színpadi mű hangulatának.

Az előadást augusztus 18-án és 19-én tekintheti meg a közönség 21 órától, az esőnap augusztus 21-e. Jegyeket a Vörösmarty Színház Szervezési- és Jegyirodájában, a Városház téri jegyértékesítő pavilonnál, a Fehérvári Ajándékbolt és Jegyirodában, valamint online lehet vásárolni a www.koronazas.hu és a www.vorosmartyszinhaz.hu oldalakon – a helytől függően 3.500, 3.000, 2.400 és 1.700 forintért.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >