Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Forgalomkorlátozás lép életbe hétfőtől
Forgalomkorlátozás lép életbe hétfőtől Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. augusztus 04.
ImageA Távírda utcában megkezdődött felújítási munkálatok miatt augusztus 7-től előreláthatólag augusztus 23-ig lezárják a Budai út Várkörút – Deák Ferenc utca közötti szakaszát, és több környező utca megközelíthetősége és elhagyási útvonala is változik. A forgalomkorlátozások az autóbuszjáratok menetrendjében is változásokat okoznak. Kérjük a közlekedők megértését és türelmét, s egyúttal javasoljuk, hogy a gördülékenyebb közlekedés érdekében használják mobiltelefonjaikon a Waze alkalmazást!

 

A Távírda utca felújítása, közmű-rekonstrukciója kapcsán augusztus 7-től előreláthatólag augusztus 23-ig a Budai út Várkörút – Deák Ferenc utca közötti szakasza lezárásra kerül az átmenő gépjárműforgalom elől. A közműépítések miatti lezárás időtartama alatt továbbá megváltozik a Távírda, a Kégl György, valamint a Károly János utca és a Budai út érintett szakaszainak megközelítése és elhagyása. 

A Budai út Várkörút – Távírda utca közötti szakasza kizárólag csak a Várkörút irányából közelíthető meg, illetve hagyható el. Az útszakasz zsákutca lesz.
A Budai út Gyümölcs utca – Távírda utca közötti szakasza, valamint a Gyümölcs utca - Deák Ferenc utca közötti szakasza a Gyümölcs utca irányából közelíthető meg és Budai úton keresztül a József Attila utcán, Deák Ferenc  utcán és a Budai úton továbbhaladva hagyható el.
A Távírda utca és a Kégl György utca zsákutca lesz, és fenti időszak alatt kizárólag a Rákóczi út irányából közelíthető meg, illetve hagyható el.  
A Károly János utca Budai út – Munkácsy Mihály utca közötti szakasza zsákutca lesz és a Munkácsy Mihály utca irányából közelíthető meg, illetve a Munkácsy M. utca és Horvát István utca irányába hagyható el.
A Gyümölcs utca forgalmi rendje nem változik. 

A gépjárművezetőknek úti céljaik eléréséhez, az útvonal megválasztásához a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának munkatársai az aktuális forgalmi  információkkal feltöltött, forgalomfigyelő  Waze okostelefonos útvonaltervező alkalmazás használatát javasolják. 

A felújítási munkálatok miatt a Távírda utcában a parkolás tiltott, kérik, hogy a gépjárművezetők a korlátozásokat vegyék figyelembe.
A kivitelezési munkálatok időtartalma alatt a Távírda utcára megváltott parkolási bérleteket a  Várkörúti (Budai út – Petőfi utca közötti szakaszán), a Rákóczi úti, Watthay Ferenc utcai, a Rákóczi út 3-5 szám mögötti parkolóban (SKÁLA parkoló), a Károly János utcai, valamint a Kégl György utcai kijelölt parkolóhelyek használat során elfogadják.     

A Budai úton bevezetésre kerülő zárások miatt a 14, 14G, 22, 23E, 42, 43, 44-es autóbuszok az 2017. augusztus 7-i (hétfői) első járatindulástól az augusztus 23-i utolsó járatindulásig módosított útvonalon közlekednek. A felújítás ideje alatt az autóbuszok a Távírda u. megállóban nem állnak meg.
A 14-es számú autóbuszok a Távírda u. megálló helyett a Deák Ferenc utcán található Budai út, Deák F. u. megállóhelyen állnak meg. A járatok többi megállóhelye változatlan, a terelőúton érintett más megállóhelyeken (Árpád u., Református Ált. Isk.) nem állnak meg.
A 14G jelű autóbuszok megállóhelyei változatlanok, de a Széchenyi út – Horvát István u. – Lövölde út útirányon közlekednek.
A 22 és 23E jelű autóbuszok a Távírda u. megállóhely helyett a Fehérvár Áruház megállóhelyen állnak meg. A járatok Kisfalud (22), illetve a Videoton Ipari Park (23E) irányába a Fehérvári Civil Központ (volt Technika Háza) előtti megállóhelyen, a Jancsár utca irányában a József Attila utcán található utazási iroda előtti megállóhelyen állnak meg. A járatok többi megállóhelye változatlan, a terelőúton érintett más megállóhelyeken (Széna tér, Várkörút) nem állnak meg.
A 42-es számú járatok a Távírda u. helyett a Budai út, Deák F. u. megállóhelyen állnak meg. A járatok többi megállóhelye változatlan, a terelőúton érintett más megállóhelyeken (Árpád u., Református Ált. Isk.) nem állnak meg.
A 43-as számú járatok a Kórháztól a Csapó u. felé a Távírda u. helyett a Budai út, Deák F. u. megállóhelyen állnak meg. A 44-es  számú járatok a Csapó utcától a Kórház felé a Távírda u. helyett a Budai út, Deák F. u. megállóhelyen állnak meg. A járatok többi megállóhelye változatlan, a terelőúton érintett más megállóhelyeken (Árpád u., Református Ált. Isk.) nem állnak meg. 

Az aktuális menetrendről és változásokról a KNYKK Zrt. honlapján vagy a Google Térkép alkalmazáson keresztül tájékozódhatnak a lakosok.

 

 
< Előző   Következő >