Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fehérvár FC - Jogerősen nem Gál László Róbert az ügyvezető! Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. december 13.

ImageSzabályosak voltak a 2007 decemberi taggyűlési határozatok! - Jogerős ítéletével tegnap a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy érvényesek voltak így hatályosak a 2007. december 17-i taggyűlési döntések, többek között Gál László Róbert azonnali visszahívása az ügyvezetésből. Külön eljárás fog dönteni arról a Fehérvár FC részéről felmerült eljárási kifogásról, hogy a Terszol Kft. és az ÁMV Kft. a törvény erejénél fogva nem tagok.  (részletek alább)

Fővárosi Ítélőtábla tegnap délután tárgyalta a Terszol Kft. és az ÁMV Kft. mint felperesek által a 2007. decemberi és egyes 2008. januári taggyűlési döntések megsemmisítésére irányuló perét a Fehérvár FC, mint alperes ellen. A Fehérvár FC jogi képviselőjének perbeszéde után a felperesek képviselője érdemben nem szólt hozzá.

A Bíróság több min másfél órát tárgyalt, majd érdemben ítéletet hozott - az alábbiakból is olvasható - nem egyszerű jogi helyzetben. A mai jogerős ítéletével a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy érvényesek voltak és így hatályosak azok a taggyűlési döntések, amelyeket - a most részben megsemmisített -korábbi ítéletében a Fejér Megyei Bíróság végrehajtásában felfüggesztett.

A döntés után a helyzet jogilag egyértelmű: Gál László Róbert 2007. december 17-én érvényesen és szabályosan lett azonnali hatállyal visszahívva az ügyvezetésből. Az Ítélőtábla a 2008. január 24-i taggyűlési határozatokat hatályon kívül helyezte, figyelemmel, arra hogy a taggyűlés túl rövid időközzel lett össze hívva. Mivel azonban a decemberi taggyűlési határozatok szabályosak és hatályosak, a januári döntések okafogyottá váltak.

A januári taggyűlési határozatok hatályon kívül helyezése, semmilyen formában nem érintik a társaság működését, hiszen a 2008. január 24-én meghozott döntéseket egy senki által nem támadott és már nem is támadható későbbi határozattal a 2008. február 19-i taggyűlés hatályon kívül helyezte, és lényegében azonos tartalommal újra meghozta. Jelen perben felmerült a Fehérvár FC részéről mint eljárási kifogás, hogy a Maráczy / Viniczai cégek, azaz a Terszol Kft. és az ÁMV Kft. a törvény erejénél fogva nem tagok.

Ennek bizonyítására nem került sor jelen perben, ezért e kérdésben külön eljárás fog dönteni. Hangsúlyozni kell: ez a kérdés nem volt ezen per tárgya, tehát a tények alapján a Fehérvár FC továbbra sem tekinti tagnak a fenti két céget, de kész velük méltányos áron elszámolni. Ezzel egy időben ugyanakkor elvárjuk nevezettektől, hogy a fehérvári és az országos szakmai közvéleményt kövessék meg azért, mert ezek szerint alaptalanul állították minden fórumon majd egy évig, hogy Gál László Róbert a Fehérvár FC Kft ügyvezetője.

Az Ítélőtábla a jelenlévőket arról tájékoztatta, hogy az írásba foglalt ítélet, indokolással együtt, 2009 januárjában lesz kézhez vehető. A tegnapi jogerős ítélet alapján végre mód nyílik arra, hogy az elmúlt időszak zavarkeltése miatt az azért felelősökkel szemben a társaság kellő eréllyel fellépjen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >