Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Te mit rejtenél a szívedbe?
Te mit rejtenél a szívedbe? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 13.

ImageA Magyarországi Volksbank Zrt. székesfehérvári bankfiókja és a Terembura Kulturális Egyesület által meghirdetett alkotópályázatra beérkezett munkákból nyílt kiállítás a Volksbank Galériában. A felhívásra óvodások, alsó- és felső tagozatos általános iskolások, valamint középiskolás diákok nyújthatták be műveiket „Amit a szívembe zárnék” – címmel.

 

Lehrner Lóránt fiókvezetőtől megtudtuk, hogy a pályázat a következő kérdéseket szerette megválaszoltatni a gyermekekkel ekképpen:

Mi lehet az a biztonságos hely, ahol a legfontosabb dolgok örökké megmaradnak, nem fakulnak ki, nem mennek tönkre, és ugyanúgy lehet örülni nekik mindig, és ugyanúgy el lehet szomorodni miattuk, ahogy az első alkalommal? Mi az az emlék, élmény, kaland, illat, íz, amit örökké a szívünkbe zárunk, ami soha nem fakul el bennünk?

Mi az a vágyott dolog, amit nagyon szeretnénk és szintén a szívedbe, az emlékeikbe zártunk? Hova rejtjük azt, ami csak a miénk, de mégis sokszor azt szeretnénk, ha mások is látnák? Ha megoszthatnánk másokkal? Hol van az a hely bennünk, ahol emlékek, illatok, színek, mondatok és hangok is megférnek egymás mellett, ahol arcképeket, neveket, helyeket gyűjtünk össze, és aztán szinte a megállásig lelassítjuk az időt?

A fő téma tehát, amivel a fiatalokat megszólították: „Te mit rejtenél a szívedbe? Mi az, ami annyira fontos, hogy biztosan meg kell maradnia benned?”

Pályázni bármilyen eszközzel készült alkotásokkal lehetett, legyen az grafika, festmény, fotó vagy kisplasztika. A beadott pályamunkáknál technikai megkötés nem volt.

A négy kategóriában a következő díjakat ítélte oda a pályázóknak a Pinke Miklós-vezette zsűri:

• Az óvodásoknál a győztesek 15-10-5 ezer forint értékben ajándékcsomagot kaptak.

• Az általános iskolás és a középiskolás kategóriákban: o I. helyezett: 15 000 Ft-tal feltöltött diákszámla a Volksbanknál o II. helyezett: 10 000Ft-tal feltöltött diákszámla a Volksbanknál o III. helyezett: 5 000Ft-tal feltöltött diákszámla a Volksbanknál

• Minden kategóriában a legkvalitásosabb, legtöbb és legeredetibb rajzokat beküldő pályázók intézményeit is díjazták 50 ezer forinttal.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >