Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Vérpezsdítő utcai és színpadi műsorral folytatódott Néptáncfesztivál
Vérpezsdítő utcai és színpadi műsorral folytatódott Néptáncfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. augusztus 16.
ImageParádés hangulatot varázsolnak a külföldi és a házigazda fehérvári tánccsoportok az XXII. Nemzetközi Néptáncfesztivál minden napján, Székesfehérváron. Ma délután Bosznia-Hercegovina muzsikusai és táncosai töltötték be a teret a Mátyás király-emlékműnél, majd este török, szenegáli, grúz táncosok, illetve albás seniorok és növendékek örvendezették meg a Zichy színpad több száz fős publikumát.

 

Augusztus 17-ig, csütörtökig folytatódnak a XXII. Nemzetközi Néptáncfesztivál programjai a királyi városban. A csoportok igazán ünnepivé varázsolják a hétköznap délutánokat a Mátyás király-emlékműnél. A mai programban Bosznia-Hercegovina muzsikusai és táncosai léptek a közönség elé körtáncaikkal, melybe bevonták az utca emberét, kicsiket és nagyokat egyaránt.

A fesztivál este 6 órától hagyományosan a tánccsoportok gálaműsorával folytatódott, melyet ezúttal is több százak tekintettek meg  a Zichy színpad és a Hotel Magyar Király előtti téren, a mobil lelátó is szinte teljesen megtelt.

A törökországi Atalfolk együttes nyitó műsorát a házigazda albások fellépései követték. Az Alba Regia Táncegyüttes Senior Csoportja székelyföldi, magyarbődi és tyukodi táncokkal szerepelt, míg az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is képviseltették magukat: a Kókonya csoport mezőföldi, a Keszőce csoport hegyközi, a Zsendice csoport szilágysági, míg a Gabonca csoport kalocsai táncokat mutatott be. Az albásokat a Szenegálból érkezett Ballet Camara együttes követte, végül Grúzia Mangi nevű csoportja zárta a kedd esti, fergeteges hangulatú gálát.

A fesztivál szerdán a hagyományos királyi játéktérrel, királyi gyermekjátszóval, térzenével, gálaműsorral és folkesttel folytatódik. A fergeteges záró felvonulás augusztus 17-én, csütörtökön 18.30 órakor indul a Táncházból, a minden csoportot felvonultató záró gálát pedig 20.00 órától kísérheti figyelemmel a közönség a Zichy színpadon. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >