Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 17-én, csütörtökön
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 17-én, csütörtökön Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. augusztus 17.
ImageAz V. Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivállal és a Nemzetközi Néptáncfesztivál esti felvonulásával, majd búcsúgálájával találkozhat a közönség csütörtökön délután a Belvárosban. A Szent István-díj ünnepélyes átadása 18 órakor kezdődik, a nap programjait a Fény utca zárja.

 

Csütörtökön délután 16 órától ismét hangulatos, pergő katonazenével telik meg a Belváros. Az V. Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál hagyományos rendezvényén idén az MH Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar mellett szolnoki, szentendrei és tatai zenekar vesz részt. A program a katonazenekarok térzenéjével kezdődik a Városház téren, az Alba Plaza előtti téren, valamint a Zichy ligetben és a Mátyás király-emléműnél, majd 16.30 órától a Városház téren szakalaki bemutatóval folytatódik. A rendezvényt az összevont zenekarok koncertje zárja.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ad otthont 18 órától a Szent István-díj ünnepélyes átadásának, amelyet idén Dr. Benkő Ágotának, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete volt elnökének ítéltek oda.

Parádés felvonulással, utcatánccal kezdődik a XXII. Nemzetközi Néptáncfesztivál utolsó estéjének programja 18.30 órakor. A színes forgatag a Táncháztól a Mátyás király körúton keresztül a Városház téren át vonul a Zichy színpadhoz, ahol 20 órától színpadi gálaműsorral búcsúzik a fesztiváltól és a közönségtől Bosznia-Hercegovina, Finnország, Grúzia, Mallorca, Törökország és a házigazda Alba Regia Táncegyüttes.

A tíznapos rendezvénysorozat csütörtöki programjait is a Fény utca zárja Magyarósi Éva képzőművész, animációsfilm-rendező III. Béláról készült varázslatos képregényével. A Mátyás király-emlékműnél Falvay Miklós vizuális tervezőművész interaktív fényjátéka várja a járókelőket.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >