Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az Európa-liga csoportkörébe jutásért játszik a Videoton
Az Európa-liga csoportkörébe jutásért játszik a Videoton Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2017. augusztus 24.
ImageCsütörtökön 20 órakor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában a Videoton – Partizan Beograd visszavágó mérkőzés a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének play-off körében. Az érdeklődés óriási, minden jegy elővételben elkelt, a klub és a szurkolók is felhívással fordultak a meccsre érkezőkhöz.

 

 

Belgrádban 0-0-ás döntetlent játszott a Partizan és a Videoton, ami azt jelenti, hogy ha a fehérváriak győznek csütörtökön, akkor történetük során második alkalommal bejutnak az Európa-liga főtáblájára. Ez először és eddig utoljára öt éve sikerült. 2012-ben a Paulo Sousa vezette Vidi három selejtezőkörből is továbbjutva érte el a csoportkört. Most még több akadály volt a csapat útjában, mivel már az első körben játszania kellett. A máltai Balzan FC és az észt Kalju ellen is papírforma volt a továbbjutás, utána azonban hatalmas bravúr következett, hiszen a Girondins Bordeaux ellen ment tovább Marko Nikolics csapata. A francia sztáregyüttes ellen idegenben 2-1-re kikapott a Vidi, a visszavágón pedig 1-0-ra győzött. Most tehát még kedvezőbb helyzetben vannak a piros-kékek, mert döntetlent értek el Belgrádban. A visszavágó csütörtök este nyolckor kezdődik, és a hatalmas érdeklődésre jellemző, hogy a jegyek már az első, belgrádi találkozó előtt elfogytak. 

A várható nagy létszámú közönség és a mérkőzés kiemelt biztonsági szintje miatt a Pancho Arénába történő belépés a megszokottnál lassabb és körülményesebb lesz, akárcsak a parkolás Felcsúton. Ezzel kapcsolatban a Videoton közleményben fordult a mérkőzésre érkező nézőkhöz. Ebben többek között ez áll:

„A Videoton FC szeretné felhívni a kilátogatók figyelmét, hogy Felcsúton, a csákvári lehajtónál körforgalom építése miatt lassabb áthaladásra lehet számítani. A szigorú beléptetési procedúra miatt klubunk nem tudja garantálni a stadionba időben való bejutást közvetlenül a kezdő sípszó előtt érkező drukkereink számára, ezért felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a találkozó helyszínére, a Pancho Arénához célszerű 19 órára megérkezni.
A parkolási rend változása is megnövelheti a stadionba való bejutás megszokott idejét. A Puskás Ferenc utcában ezúttal nem lesz lehetőség a parkolásra, illetve a rendőrség a parkolást az Alcsútdoboz felől a stadionhoz vezető főút jobb oldalán nem engedélyezi. Az egyik alternatív megállási lehetőség a Faluház (8086 Felcsút, Fő utca 135.) parkolója, amely a stadiontól mintegy 10 percnyi sétára található.
A mérkőzés kiemelt kockázati minősítése miatt a rendőri készültség a megszokotthoz képest fokozott lesz! Kérjük, hogy jegy nélkül senki ne induljon útnak, mivel a találkozóra minden jegy elkelt!”

Szintén felhívást intézett a meccsre kilátogatókhoz a Videoton legnagyobb szervezett szurkolói csoportja, a Red Blue Devils. Az ultrák, mint korábban több nagy rangadó előtt, most is látványos élőképpel szeretnék fokozni a hangulatot a találkozó előtt, ezzel kapcsolatban is kérik az összes néző együttműködését. Közleményük:

„Tisztelt Szurkolótársaink! Csütörtök este fontos mérkőzés előtt áll a csapatunk. A Partizan csapatán keresztül vezet az út az újabb európai csoportkörbe. Tegyük meg közösen ezt a lépést a csapattal! Csoportunk egy élőképpel készül a mérkőzésre, amelynek elemeit a székeken találjátok majd. Ezeket majd a csapatok bevonulásakor az adott helyen kell majd használni! (ne vigyétek el máshova, ne kóboroljatok velük a székek között!) Továbbá ismét vegye fel mindenki a piros pólóját és a kék nadrágot!
A látvány megvalósítása, valamint a telt ház, a nehézkes parkolás és bejutás miatt kérünk mindenkit, hogy a szokásosnál jóval korábban érkezzen meg a stadionba! (Kb. 19.30-ra legyen mindenki a szektorában!) Szurkoljuk ki hangosan a továbbjutást!”

A Videoton történelmét ismerők tudják, hogy a Partizan Beograd a harminckét éve UEFA-kupa döntőt játszó Videotonnak is ellenfele volt, akkor a nyolc közé jutásért találkoztak a csapatok. A Sóstói Stadionban 5-0-ra győzött a Vidi, megalapozva a továbbjutást. Ezúttal egyetlen góllal is elég lenne nyerni, ebben az esetben európai sztárcsapatokkal is találkozhatna a Vidi a csoportkörben. Amióta az európai labdarúgó szövetség megreformálta a hajdani UEFA-kupát, és Európa-liga néven rendezi, csak kétszer jutott magyar csapat a főtáblára: 2010-ben a Debrecen, 2012-ben pedig a Videoton. A fehérváriak tehát nagy siker kapujában állnak, hogy belépnek-e rajta, az csütörtök este nyolc órától kiderül. A mérkőzést az M4 sportcsatorna élőben közvetíti.

Az előző mérkőzéshez hasonlóan a szurkolók most is kivetítőn követhetik a mérkőzést a klub és a város közös szervezésében. Mindenkit várnak csütörtökön 20 órától a Petőfi parkban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >