Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Fehérvári köszönet az öttusázók és az atléták remek teljesítményéért
Fehérvári köszönet az öttusázók és az atléták remek teljesítményéért Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna, Németh Krisztián   
2017. augusztus 30.
ImageNemcsak versenyekben, hanem eredményekben is gazdag időszakot tudhatnak maguk mögött a fehérvári öttusázók és atléták. A versenyzők és a klubok szakmai stábjai jó hangulatú városházi találkozón értékelték a legutóbbi megmérettetéseket.

 

Felsorolni is hosszú, hány fontos hazai és nemzetközi verseny zajlott a nyári időszakban, amelyeken fehérvári sportolók nyújtottak remek teljesítményt a korosztályos és felnőtt mezőnyben. Kedden délután mindezekhez gratulált Székesfehérvár városa nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester. A Városházán zajlott találkozón mindenki felelevenítette saját élményeit, mesélt a versenyeken töltött napokról és az elkövetkező időszak terveiről is.

"A város hírnevét tovább öregbítik ezek a sikerek és eredmények" - hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András. "Fontos, hogy példaképeket állítsunk a fiatalok elé, hogy megmutassuk: tehetséggel, szorgalommal, alázattal sok minden elérhető. Ugyanakkor ezek az eredmények azt bizonyítják, hogy a jövőben is hasonló fehérvári sikereknek örülhetünk ezekben a sportágakban".

A polgármester kiemelte, hogy a városvezetés egyik fontos szándéka a felsőoktatás megerősítése, "hogy sportolóink ne kerüljenek abba a helyzetbe, hogy a továbbtanulás miatt el kelljen menniük Székesfehérvárról." Ennek egyik kézzelfogható eredménye, hogy az ország leggyorsabb atlétája, Szabó Dániel biztosan marad az ARAK-ban és Fehérváron, hiszen felvételt nyert a Corvinus Egyetem fehérvári képzésére. "Lesznek olyan sportolók, akik éppen az oktatásban biztosított lehetőség miatt jönnek Székesfehérvárra."

A Volán Fehérvár négy versenyzője közül hárman frissen érkeztek haza Kairóból, hiszen Kovács Sarolta, Demeter Bence és Harangozó Bence is részt vett a Felnőtt Világbajnokságon. Ezúttal a lányok zártak sikeresebb napokat, a csapat világbajnoki érméhez külön is gratulált valamennyi résztvevő Kovács Saroltának, valamint a másik fehérvári öttusázónak, Alekszejev Tamarának, az Alba Öttusa versenyzőjének, aki majd csak ma este érkezik még haza. 

Vörös Zsuzsanna, Tóth István, Sárvári László, Demeter József, Sós Attila és Szloboda József mesélt a Felnőtt EB-ről és a fehérvári rendezésű Junior VB-ről is. Ez utóbbin Varga Eszter két szép éremmel „foglalta keretbe a versenynapokat”, egy arany és egy ezüstéremmel zárva a megmérettetést. 

Az idei kontinentális bajnokságokon az ARAK sportolói is kitűnő eredményekkel álltak helyt. Pásztor Bence az U23-as Európa-bajnokságról mesélt, ahol váratlan meglepetéssel indult a verseny: összedőlt a dobókör védőketrece. Egy új bemelegítést és jelentős csúszást követően szerzett második helyet a fehérvári sportoló. Ugyancsak a lengyelországi EB kapcsán mesélt idei szezonjáról Szabó Dániel, aki a 100, illetve 200 méteres síkfutásban nyújtott teljesítménye mellett elárulta azt is, hogy a BCE Székesfehérvári Campusán induló duális képzésre sikerült bejutnia, így az Alba Regia Atlétikai Klubban és a városban marad felsőfokú tanulmányai idejére is.  

A Győrben rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) szép időeredménnyel végzett második helyen a 100 méteres síkfutásban Takács Boglárka. Mátó Sára pedig korosztályos országos csúccsal zárta a 400 méteres gátfutást az olaszországi Junior EB-n. Jelen volt Pisch Milán, aki a 4x100 méteres váltó tagjaként – nagy bánatára – kevésbé sikeres versenyt zárt Grosseto-ban a Junior Európa-bajnokságon. 

Távollétében gratuláltak a távolugró Endrész Klaudiának is. Az ő teljesítményét is kiemelte Hirt Károly elnök, akit Lévai Dóra, Tölgyesi Előd és Varga Tamás kísért el az ARAK szakmai-edzői stábjából. 

Östör Annamária
egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Mészáros Attila alpolgármester is részt vett a keddi találkozón, ahol az eddigi sportsikerek mellett a jövő is szóba került, hiszen mind az öttusázók, mind az atléták már az elkövetkező szezonokra és versenyekre készülnek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >