Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Priskin K.O. után is helytállás
Priskin K.O. után is helytállás Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. szeptember 04.
ImageA labdarúgó vb-selejtezőn a magyar válogatott hazai pályán 1-0-ra kikapott a favorit Portugáliától (André Silva vette be Gulácsi kapuját közeli stukkolásával), így már matematikai esélyes sem maradt a világbajnoki részvétel kiharcolására.

 

 

A mieink a kudarc ellenére ezért a meccsért nem kaphatnak szemrehányást, mert úgy küzdöttek, ahogy mindig kellene, bár nemigen szoktak... Priskin túlzásba is vitte a lelkesedést, mert fél óra elteltével egy jól irányzott bal könyökössel kiütötte a világ tán legnépszerűtlenebb védőjét, Pepét, így egyből piros lapot kapott. A Videoton két válogatottja, Fiola és Pátkai végig a pályán volt, ráadásul a nemzeti együttes legjobbjai közé tartoztak.

Mindketten hősök lehettek volna, ugyanis akadt egy-egy ziccerük, de nem volt szerencséjük. Pátkai egy szép kapáslövése alig kerülte el a jobb alsó sarkot, Fiola pedig a találkozó utolsó momentumaként egy szabadrúgás után fejelt 6 méterről kapura, de nem találta el túl jól a labdát, így a portugál hálóőr védeni tudott. Fiola egyébként kifejezetten kellemes meglepetés, mert ilyen stabilan, jól még egyszer sem játszott nemzetközi szinten, de valószínűleg az NB I-ben sem.

Összességében mindenki megtette a magáét, van tehát némi reménysugarunk, hogy a jövőre kezdődő Eb-selejtezőkön újra legyen sanszunk a kijutásra, bár a 3. helyet nagyobb bravúr nélkül is elérhetjük a leendő csoportunkban... Mindazonáltal kizárólag akkor lehet arról beszélni, hogy valóban javul a magyar foci, ha nem évente egyszer küzd, hajt így a csapat, mint most, hanem minden mérkőzésen. Ez az alap, erre kell építeni még némi kreativitást, némi focit is, ami az igazi felemelkedés záloga lenne.

Egy biztos, nem szabad abba a hibába esni, mint a tavalyi Eb után, hogy egyből elhisszük, jobbak lettünk. Nem, messze vagyunk még mindig a nemzetközi elittől, nagyon messze, de a nulláról a most mutatott produkcióval előre léphetünk egy fokot, ha valóban ez lesz a minimum minden tétmeccsünkön. Addig amíg ez nem így lesz, teljesen felesleges reménykedni valós előrelépésben.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >