Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ismét várnak mindenkit a nyitott tornatermek Fehérváron
Ismét várnak mindenkit a nyitott tornatermek Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2017. szeptember 07.
ImageAz új tanévben is folytatódik a Nyitott tornatermek program Székesfehérváron. Több ezer mozogni, sportolni vágyó fehérvárinak ad lehetőséget évek óta az Önkormányzat által ingyenesen biztosított sorozat, ez idén sem lesz másként. Sőt, tovább bővült a program.

 

 

A Kossuth Lajos Általános Iskola kisebb tornatermében zajló nyugdíjas tornafoglalkozás előtt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok nyitotta meg az új tanévben is elkezdődő programsorozatot.

„Az Önkormányzat támogatásával ismét indul a program, melynek egyik legjobban kihasznált helyszíne éppen a Kossuth iskola, ezért indítjuk jelképesen most itt az évadot. Elmondható, hogy szinte minden iskolában folynak a programok, biztatok is mindenkit, hogy használják ki a lehetőségeket. Ez a program országosan – és tapasztalataink alapján európai szinten is – egyedülállóan megszervezett és összetartott sorozat.” – emelte ki Östör Annamária.

A tanácsnok két felnőtt, Testnevelési Egyetemet végzett lánya példáját említette, akik jógáznak és futnak, mert a rendszeres mozgás valóban minden életkorban és élethelyzetben végezhető. Ehhez pedig a városban nagy segítséget nyújtanak az ingyenesen igénybe vehető tornatermek, amelyekben heti beosztásban űzhetők a legkülönbözőbb mozgásformák. 

Magony Tamás
, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa, a program koordinátora elmondta, hogy az összes megszokott helyszínen indul a program, kizárólag az iskolai szünetek idején nem lesznek foglalkozások.

„Huszonkét iskola vesz részt a programban, huszonnégyféle sportolási lehetőséget biztosítva. A feltételeket az Önkormányzat biztosítja, a tankerület és a szakképző centrum segítségével, hiszen utóbbi intézmények működtetik a tornatermeket. A programban testnevelő tanárok, edzők, gyógytornászok vezetik a foglalkozásokat. Óvodásoktól nyugdíjasokig minden korosztály részt vesz, a legnagyobb létszámban a nyugdíjas tornán és női tornán. Az István Király Általános Iskolába hétfőn és csütörtökön például mintegy kilencven hölgy vesz részt a tornafoglalkozáson, de a Kossuth is nagyon erős. Hetente összesen rendszeresen négyezer ötszázan sportolnak a Nyitott tornatermek keretében. Tollasozni, futballozni, kosarazni, röplabdázni floorballozni is lehet, de még sakkozásra is van lehetőség.” 

Magony Tamás elmondta, a már megszokott tornatermeken és időpontokon kívül két újabbal is bővült a program. A Munkácsy iskolában női torna lesz minden hétfőn és szerdán 19.00-20.00-ig, és szintén női tornával várják az érdeklődőket a Hétvezér Iskolában hétfőn és szerdán 19.15-20.15-ig. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >