Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Milliárdokat fizetne a Facebook
Milliárdokat fizetne a Facebook Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. szeptember 11.
ImageKőkemény magyar forintban számolva sok milliárdot, dollárban mérve százmilliókat fizetne a Facebook a nagy lemezkiadóknak és a zeneipar más képviselőinek, hogy jogtiszták legyenek a felhasználók által feltöltött videókban található zenék.

 

 

A hírek szerint a zenei jogok tulajdonosaival már hónapok óta egyeztet a világ legnépszerűbb közösségi oldalát működtető cég. A megbeszélésekről a Bloomberg számolt be, a hírügynökség szerint jelenleg a törvények szerint a jogtulajdonosoknak arra kell kérniük a Facebookot, hogy távolítsa el azokat a videókat, amelyekben jogvédett zenék találhatók.

A hírügynökség meg nem nevezett forrásai arról számoltak be, hogy a közösségi oldalt működtető cég egy olyan rendszer kidolgozását ígérte meg, ami azonosítja és jelöléssel látja el azokat a zenei tartalmakat, amelyek megsértik a szerzői jogokat. Ez a folyamat azonban akár két évet is igénybe vehet, ami mindkét fél számára túl hosszú idő. Éppen ezért törekszik arra a Facebook, hogy olyan megoldást találjon, ami mind a felhasználóinak, mind a partnereknek, mind a hirdetőknek megfelel.

Arról, hogy pontosan milyen formában és mennyit fizetne a zenékért a Facebook, egyelőre nem írt semmit a Bloomberg. Az tény, hogy a videós részleg egyre fontosabb a közösségi oldal számára, és egyértelműen a YouTube babérjaira törnek, amit jól jeleznek az olyan kezdeményezések is, mint a most indult Watch.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >