Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hogyan születnek a parafrázisok?
Hogyan születnek a parafrázisok? Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 12.
A 25 éves jubileumát ünneplő Székesfehérvári Művészek Társaságának Átiratok című csoportos tárlatához szerveznek izgalmas művészetpszichológiai programot: szerdán este közönségtalálkozó lesz, amelyen az alkotók megosztják a parafrázisokhoz kapcsolódó motivációikat. Az érdeklődőket az Új Magyar Képtárban várják.

 

Közönségtalálkozóra várják a művészetbarátokat szeptember 13-án, szerdán 18 órakor az Új Magyar Képtárban. Az Átiratok című kiállításhoz kapcsolódik az a művészetpszichológiai, a műalkotások születésével kapcsolatos program, amelyen az alkotók Dr. Lakatos László pszichiáter közreműködésével osztják meg gondolataikat a parafrázisok születéséről, motivációikról.

A csoportos tárlat a Székesfehérvári Művészek Társaságának 25 éves jubileumi rendezvénysorozatának részeként nyílt pénteken. A kurátor Jónás Attila ajánlásában ez olvasható: „A parafrázis nem nulláról indul: meglévő művek belső összefüggéseibe avatkozik be az alakító igény. Egy magasan szálló labdát igyekszik eltalálni és leütni. Az ember 25 ezer (?) éve rajzol, fest és formáz tudatosan, ennyi idő termése a „nyersanyag”.”

Hogyan születtek a székesfehérvári művészek Átiratai? – a programra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >