Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Modern értékőrzők Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 12.
Kedden este a Vörösmarty Társaság termében mutatják be Sebők Melinda Modern értékőrzők című tanulmánykötetét: az újabb elemzések, kritikák és előadások válogatott gyűjteményét, amely a modern magyar irodalom többféle értékteremtő és értékőrző jelenségére utal. A szerzővel Bakonyi István irodalomtörténész beszélget, a rendezvényt Bobory Zoltán, a Társaság elnöke nyitja meg.

 

 

A Vörösmarty Társaság termében mutatják be szeptember 12-én, kedden 18 órakor Sebők Melinda irodalomtörténész Modern értékőrzők című tanulmánykötetét.

A szerző Székesfehérváron érettségizett, a Károli Gáspár Református Egyetem adjunktusa, a Vár tanulmányrovatának szerkesztője. Fő kutatási területe: Babits Mihály, György Oszkár és Rónay György életműve, valamint az 1945 utáni modern magyar líra.

A Modern Értékőrzők újabb tanulmányok, kritikák és előadások válogatott gyűjteménye, a cím a modern magyar irodalom többféle értékteremtő és értékőrző jelenségére utal. Az első ciklus Babits Mihály „párbeszédeit” követi nyomon, többek között Illyés, Radnóti és Jankovich Ferenc, majd a kiváló utódok, Weöres Sándor, Rónay György, Pilinszky János, Nagy László, Fodor András, Takács Imre és Csoóri Sándor életművét is érintve. A megújult kereszténynemzeti kulturális tradíciókról szóló tanulmányok után a harmadik évezred köteteinek recenzióit tartalmazza a könyv. A kritikák a Nyugat szellemiségét, a spirituális költészet korszerűségét és a nemzetegység fennmaradásának értékeit hangsúlyozzák.

A szerzővel Bakonyi István irodalomtörténész beszélget, a rendezvényt Bobory Zoltán, a Társaság elnöke nyitja meg. Minden irodalombarátot szeretettel várnak!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >