Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Történelmet írtak a Kiskút Tenisz Klub tagjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 12.
ImageA Városházán köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester a női szuperliga-győztes Kiskút Tenisz Klub tagjait, akik minden fordulót megnyerve vitték végig a tornát. A fogadáson került sor az érmek és kupa átadására. A találkozón részt vett Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke.

 

 

Díjátadásra került sor a Városházán: a Kiskút Tenisz Klub sportolói júliusban óriási bravúrral, száz százalékos teljesítménnyel lettek bajnokok a női Szuperligában.

„A hölgyek történelmet írtak a történelmi városban, önálló fejezettel írták be magukat a sport történetébe.” – fogalmazott köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester, és megköszönve a munkát gratulált az elért eredményhez. Örömét fejezte ki, hogy a kitűzött célt elérte a csapat, és megköszönte, hogy a sűrű versenynaptár mellett időt szakítottak a városházi ünneplésre. Azt mondta, az eredmény fontos annak az 1500 kisebb-nagyobb, iskolai keretek között teniszező gyermeknek is, akik látják, mint jelent magas szinten űzni ezt a gyönyörű sportot. A polgármester megfogalmazta jókívánságait, hozzátéve, hogy az infrastruktúra mellett kiemelten fontos azoknak a közösségeknek a támogatása, amelyek a kemény munka mögött állnak.

Szűcs Lajos
, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke is gratulált a lányoknak. Azt mondta, nem a véletlen műve, hogy egy hosszú MTK-s sorozat szakadt meg. A szövetség olyan munkát indított el, ami az alapoktól reformálja meg a teniszt. Az országos eredményekre és a székesfehérvári sikerekre utalva kifejezte: „Nem mindig a legerősebbnek kikiáltott, hanem az a klub tud győzni, amelyik stabilabb játékosokat tud indítani a versenyen.” Majd az egyéni pályafutásban is sikereket kívánt a szuperligás eredményeket követően.

A szövetség és a város ajándékainak az átadása után a polgármester a csapattagoknak bemutatta a Városháza Dísztermét és a koronázási ékszereket. Az eseményen jelen volt Viszló Csaba, a klub tulajdonosa, Fehér Tamás, a csapat menedzsere és Mészáros Attila alpolgármester. 

A fehérvári Kiskút Tenisz Klub a 2016-os ezüstérmes Diego SC-vel közös csapattal indult júliusban a magyar női tenisz csapatbajnokság legmagasabb osztályában, a Szuperligában. A Diego SC – Fehérvár Kiskút TK azzal a céllal vágott neki a tornának, hogy elhódítsa az aranyérmet a bajnoki címvédő MTK-tól. A csapatbajnokság magabiztos győzelemmel kezdődött: Székesfehérváron 6-1-re legyőzték a Győrt.  A következő, MTK elleni győzelem után nagyon közel került a bajnoki cím megszerzéséhez a csapat, a harmadik összecsapásra azonban tartalékosan utaztak: a Pécs otthonában a két páros után 2-0-ra vezettek a hazaiak, de a fehérvári alakulat fordítani tudott. Majd pénteken Budaörsön is győzött a Diego SC – Fehérvár Kiskút Tenisz Klub, így száz százalékos teljesítménnyel lett bajnok a női Szuperligában: megvalósítva a bajnoki cím elhódításának célját. A tizenkét éves Udvardy Luca minden idők legfiatalabb csapatbajnoka lett. A bajnok Diego SC – Fehérvár Kiskút TK tagjai Mihaela Buzarnescu, Udvardy Panna, Békefi Bianka, Pirók Alexa, Fekete Lili, Juhász Lilla, Halász Klaudia, Marosi Katalin és Udvardy Luca voltak.

Az elmúlt hétvégén a selejtezőkkel kezdődött a nemzetközi, tizenötezer dollár összdíjazású ITF Future női torna a klub rendezésében, kedden már főtáblás meccseket rendeznek, a páros döntőkre szeptember 15-én, pénteken, az egyéni döntőkre 17-én, vasárnap kerül sor. A versenyen három hazai versenyzőnek is szurkolhatunk: Udvardy Panna mellett ott lesz Békefi Bianka és Pirok Alexa is. A székesfehérvári ITF Future torna szeptember 10-én, vasárnap a selejtezőkkel kezdődik, kedden már főtáblás meccseket rendeznek. A belépés valamennyi mérkőzésre díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >