Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Mise és közös imádság vasárnap a Szőlő utcai keresztnél Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 15.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szerveznek szabadtéri misét a Szőlő utcai keresztnél, a Szent kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódva. A vasárnap délutáni misét Tóth Tamás esperes celebrálja.

 

Az egykori alsóvárosi zarándokhelyen, a Szőlő utcában Vida Pál hegymester kezdeményezésére 1902-ben közadakozásból állították fel a feszületet. Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával 2013-ban megújult a kereszt, és az összefogásnak köszönhetően megszépült annak környéke is. 2015 őszén játszó- és sporteszközökkel felszerelt közösségi teret is kialakítottak az Őrhalmi szőlőknél, melyet a fiatalok, a családosok és az idősebbek is szívesen használnak.

A hagyomány szerint a településrész lakói szentmisét tartanak minden ősszel, a Szent kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódva. A közös imádságra szeptember 17-én, vasárnap 16.00 órakor kerül sor a Szőlő utcában. A Vasútvidéki Prohászka és a Maroshegyi Egyházközség által szervezett szentmisét Tóth Tamás esperes celebrálja. A szervezők szeretettel várják a híveket!

 
< Előző   Következő >