Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szűrővizsgálatokkal és tanácsadással az egészségért
Szűrővizsgálatokkal és tanácsadással az egészségért Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 19.
ImageEgészségnapot rendeznek szombat délelőtt az Öreghegyi Közösségi Házban. A szűrővizsgálatok mellett életmód-tanácsadással, tornákkal és kóstolókkal várnak minden korosztályt, hogy minél több megközelítésből hívják fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.

 

 

Elkezdődnek a városrészi szűrővizsgálatok: szeptember 23-án, szombaton ötödik alkalommal rendeznek egészségnapot az Öreghegyi Közösségi Házban. Már délelőtt 9 órától várják a lakosságot szűrővizsgálatokkal, állapotfelmérésekkel, tornákkal, jógával és életmód-tanácsadással, egészen 13 óráig.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, a program fővédnöke az ilyen típusú rendezvényekről elmondta, hogy a cél a különböző életkorokban vagy akár nemek szerint a szükséges szűrések lebonyolítása. Jövő héten mindenkit várnak korra, nemre való tekintet nélkül. A rendszeresen megjelenő nyugdíjasok mellett szeretnék megszólítani azt az aktív korosztályt, amely már nem részese az iskola-egészségügy rendszerének, és még nem ér rá rendszeresen a hétköznapokon szűrésre járni – hiszen szombaton, nem munkaidőben, ingyenesen tehetik meg ezen a programon. A tanácsnok felhívta a figyelmet, hogy a szűrővizsgálatokon való részvétel csak a kapuja a gyógyulásnak, az eredmények alapján tett javaslatok szerint fel kell keresni a háziorvost, illetve a szakorvost.

Az egészségnapok valóban az egészségről szólnak: a szűrések mellett igyekeznek életmódtanácsokat adni, idén is ott lesz például egy dietetikus szakértő. A nemrég felavatott városrészi kemencében egészséges ételek sülnek, így a helyszínen lesz alkalom megkóstolni a grillezett zöldségeket. Minden évben megjelennek az egészségnapokon olyan mozgásformák, amelyeket a székesfehérváriak elérhetnek – az érdeklődők most a jógával és a gyógytornával ismerkedhetnek meg.

Minden közösségi házban szerveznek szűréseket, amivel hangsúlyozzák, hogy a kultúrának az egészségkultúra is fontos része, mondta el Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója.

A vizsgálatokat a Szent György Egyetemi Oktató Kórház szakemberei végzik a Humán Szolgáltató Intézet munkatársainak a közreműködésével. A szűréseken és a programokon való részvétel díjtalan, minden érdeklődő öreghegyi és csalai lakost, valamint városlakót szeretettel várnak!
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >