Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ki nekünk Arany János? Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 18.
ImageKi nekünk Arany János? – ezzel a címmel kezdődik előadás hétfőn este a Csók István Képtárban. Dr. Reisinger János irodalomtörténész a 200 éve született költőt mutatja be – szólva a megrendítő, munkás életútról és a csodálatos tehetségű alkotó jellemének és pályájának alakulásáról a művek tükrében.

 

 

A Csók István Képtárban Dr. Reisinger János irodalomtörténész  előadásával emlékeznek a 200 éve született költőre Ki nekünk Arany János? címmel. A rendezvény szeptember 18-án, hétfőn 18 órakor kezdődik.

Az előadásból kiderül, mi köze van a világegyetem egy csillagának a nemzet nagy költőjéhez, szól a megrendítő, munkás életútról, a tehetség és a jellem fejlődéséről, valamint Arany Jánosnak az evangéliumokhoz való kapcsolódásáról és a szerelmes versekről is. A csodálatos tehetségű alkotó költő volt, műfordító, író, kritikus, irodalomtörténész, dalokat költött – amelyeket később Kodály adott ki – és több hangszeren játszott; világirodalmi tájékozottságát mi sem szemlélteti jobban, mint hogy kilenc nyelven olvasott.

Az előadó Reisinger János az ELTE Bölcsészkarának magyar-francia szakán végzett, majd az MTA Irodalomtudományi Intézetében dolgozott, jelenleg a Sola Scriptura bibliatudományi főiskola tanszékvezetője. Több mint 20 könyve jelent meg, és több mint 10 ezer előadást tartott itthon, illetve külföldön.  

Számos információ, érdekesség várja az érdeklődőket az Arany-életmű tükrében. A program ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >