Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ősszel fásítás, tavasszal aszfaltozás lesz
Ősszel fásítás, tavasszal aszfaltozás lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 18.
ImageŐsszel a zöldfelület rendbetételével, majd tavasszal teljes aszfaltozással folytatódik a terület rehabilitációja azokban a felsővárosi utcákban, ahol nemrég fejeződött be a csapadékcsatorna építés.

 

 

Székesfehérvár Önkormányzata az Európai Unió társfinanszírozásával kezdte meg Felsőváros területén a csapadékvíz-elvezető rendszer megújítását. A fejlesztési igény általánosan abból keletkezett, hogy vannak olyan területek a városban, ahol a vízelvezetés kockázatot jelent és a káresemények megelőzése beavatkozást kívánt. Felsőváros ilyen szempontból  kiemelt területnek számít, így elsőbbséget kapott a rendelkezésre álló támogatási keret felhasználása kapcsán. A városrészben az Önkormányzat többütemű kivitelezéssel valósítja meg a fejlesztést.

Az I. ütemben 222,7 millió forint támogatási keret terhére a Koppány utca, Kertalja utca, Zámoly utca vonatkozásában az A-0-0 csapadékvíz főgyűjtő csatorna 1+059,94 és 1+311,75 m szelvények közötti 250,8 méter hosszú, 1/5 számú szakaszának és az A-0-0 vezeték mellékágaként a meglévő A-3-0 vezeték 159,2 méter hosszú részének rekonstrukciója valósult meg. A II. ütemben 222,7 millió forint támogatási keret terhére, a Csutora utcában az A-0-0 I/6 jelű 225,23 méter, valamint az A-5-0 jelű csapadékvíz főgyűjtő csatorna 220,40 méter hosszúságú szakaszának rekonstrukciója történt meg, mely előbbinek az A-0-0 I/5 jelű csatorna, míg utóbbinak a Berényi út tervezett csapadékcsatornái a befogadója.

Mindkét ütem vonatkozásában a munkálatok egyes szakaszokon az útburkolat és járdák felbontásával, valamint a vízelvezető árkok felújítása során azok környezetének átépítésével jártak. A helyreállítás folyamán az eredetivel azonos műszaki szintű rehabilitáció valósul meg, a munkálatok a következő hónapokban is folytatódnak. – hangzott el a lakosság megnyugtatására rendezett sajtótájékoztatón.

Földi Zoltán önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: emberként mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy fejlesztésnek gondoljuk azokat a beruházásokat, melyekkel nap mint nap találkozunk, és megfeledkezünk arról, hogy valójában mekkora teljesítményről, és mekkora összegről van szó. Ez most sincs másként. Azonban a képviselő a mendemondák ellenére szeretné megnyugtatni a lakosságot, hogy a csapadékcsatorna kiépítése után, a következő hónapokban is tervszerűen folytatódik a rekonstrukció az érintett felsővárosi utcákban.

A beruházás befejezésének végső határideje 2018. augusztus 16. A kivitelező a munkálatokkal nagyon jól haladt a nyár folyamán, az ütemtervhez képest előteljesített. A csatorna- és a különböző közműkiváltások elkészültek, azonban még hátra van a zöldterület rendezése és a szilárd útburkolat helyreállítása. – hangsúlyozta Laczi Péter, a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Közműellátási Irodájának vezetője. A tervek szerint 2017. november 30-ig befejeződik a parkosítás, komoly mennyiségű fát, cserjét ültetnek és füvesítenek is. Az útburkolat helyreállítására, a teljes aszfaltozásra 2018 tavaszán kerülhet sor. Ez azért előnyős, mert a tél folyamán a felbontott, megmozgatott talaj szerkezete helyreáll, így az új aszfalton nem fordulhatnak elő repedések, süllyedések. Amennyiben minden a tervek szerint halad, úgy egy negyedévvel hamarabb befejeződhet a terület teljes helyreállítása a Felsővárosban.

A közlekedés normalizálása érdekében a kátyúzás folyamatos lesz a téli időszak alatt. Problémák esetén Csordás Kornél építésvezetőt kereshetik az érintettek a +36/30 311 99 19 telefonszámon.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >