Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A csapadék útja
A csapadék útja Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Artúr   
2017. szeptember 18.
ImageHelyszínbejáráson mutatta be Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője a szennyvíztisztító telep mellett végzett beruházásokat és az alsóvárosi víziközműveket.

 

A csapadékvízelvezetés fontosságát emelte ki Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője azon a helyszínbejáráson, ahol a város közelmúltbeli fejlesztéseit mutatta be. Mint mondta, „a jó közmű nem látható”, de ha valami probléma van vele, rögtön észrevesszük. Székesfehérvár Önkormányzata idén több mint 1 milliárd forint saját forrást, valamint közel 2,4 milliárdos TOP-os pályázati forrást (tehát összesen kb. 3,4 milliárd forintot) fordít a víziközművek és a csapadékvíz-elvezetés fejlesztésére, fenntartására.

Dr Cser-Palkovics András polgármester is kiemelte a víziközművek rendbetételnek fontosságát. Mint mondta, a legutóbbi Zichy ligeti főnyomócső-törés is jól mutatja, hogy nagy szükség van ezekre a fejlesztésekre, hiszen pont egy tavalyi Hunyadi utcai fejlesztésnek köszönhető, hogy nem állt le a város teljes vízszolgáltatási rendszere.

Székesfehérvár számára fontos feladat a városi nyílt vízfolyások rendbetétele. 2016 óta jelentős beruházások megvalósítására nyílt lehetőség, az európai uniós támogatásoknak is köszönhető a Varga-csatorna mederrendezése, Felsőváros vízelvezetése, a Jancsár-csatorna rendbetétele. Ezekkel a beavatkozásokkal a szabad vízelvezetést biztonságossá, könnyen fenntarthatóvá tették, továbbá csökkentek a vízgyűjtő felső szakaszán a városi zárt csapadékcsatorna-hálózaton a visszaduzzadások, a klímaváltozás okozta nagy intenzitású esőzések által előidézett elöntések.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >