Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vidi: a mumus megint nyert
Vidi: a mumus megint nyert Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. szeptember 18.
ImageEgyértelműen a Vasas a Videoton labdarúgó csapatának legújabb mumusa, az elmúlt szezonban egy döntetlen mellett kétszer is az angyalföldiek örülhettek, erős közük volt ahhoz, hogy a fehérvári egylet nem lett bajnok, a most futó NB I-es szezonban pedig a 8 fordulón keresztül veretlen és listavezető Vidit kapták el, 3-1-es sikerükkel részint magukat újra dobogó-közelbe hozták, a szintén piros-kék riválist pedig visszarángatták a földre.

 

 

Pedig jól kezdődött a Vidinek, hiszen Pátkai már a 12. percben megrúgta az idény egyik legszebb gólját, ám ettől kissé korán hátradőltek Juhászék, az első félidő közepén 5 perc alatt két fejesből az álmélkodó vendégvédelem jelentős asszisztálásával fordított a házigazda. Ezt követőn Andó-Szabó játékvezető is előlépett főszereplővé, mivel nem adta meg Scsepovics (nem) lesről esett gólját, majd a második játékrész hajrájában előbb "elfelejtette" kiállítani a második sárga lapot érően szabálytalankodó Jamest, aztán Hangyát, aki elsőre pirosat érően "dózerolta" le Pátkait... A végén a derék (??) békéscsabai sípmester már nem felejtette el kiállítani a feleslegesen szabálytalankodó Negót, majd a bírók "kedvencét", Lazovicsot, aki megunta, hogy rengeteget faragták, s egy párharcnál kissé látványosan használta a könyökét...Ezeket egyébként még megelőzte a Vasas harmadik találata is, ami még frusztráltabbá tette a fehérvári játékosokat.

Nem (csak) Andó-Szabón múlott, de a nem éppen csúcsformában fütyörésző "spori" mindent megtett, hogy legközelebb a Videoton két kulcsembere nélkül és öt pontos előnyéből egyet leadva (mivel a Fradi legyőzte a Honvédot és elé is ugrott a tabellán) fogadja majd szombaton (szeptember 23.) este 20.30-kor a címvédő kispestieket. Több esetnél láthatóan mérlegelt, később fújt akkor is, ha előnyszabályról nem lehetett szó, volt, hogy kifelé indult egy eset után, mégis aztán befelé, a Vasasnak ítélt szabadrúgást jó helyről, 2 másodpercet várva, James második sárgás eseténél is egyértelműen mérlegelt és nem a szabályok szerint ítélkezett. Ez nem az ő napja volt.

A meccs tanulságai: a Vasast (és minden ellenfelet) komolyan kell venni, még akkor is, ha nincs élete formájában, nem lehet félgőzzel, tessék-lássék hozzáállással focizni a vezetés megszerzése után, végig koncentrálva, teljes erőbedobással lehet csak sikert elérni, s bármennyire is bicskanyitogató a játékvezető produkciója, higgadtnak kell maradni, különben nem csak a győzelem úszik el, de még jönnek az eltiltások is. Főleg Lazovicsnak kell figyelnie, mert rá már utaznak a bírók, egyre kevesebbszer fújják le, ha faragják, amikor pedig kiakad és visszarúg vagy üt, már zavarják is le a pályáról... Ebből pedig csak a következő ellenfelek profitálnak, mert a csapat "agya" 1-2 meccsre partvonalon kívülre helyezi magát. A Honvéd ellen egészen biztosan nagyon fog hiányozni a Vidinek a szerb.

Szóval, csak szerényebben, alázatosabban és okosabban, a pofon talán jókor érkezett...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >