Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kecskeméti birtok lett a legszebb Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. szeptember 19.
ImageVelencén rendezték meg első alkalommal a Magyarország Legszebb Birtoka díjátadó gálaestet. A hagyományteremtő eseményen összesen 6 kategóriában 50 jelölés érkezett, közülük választotta ki a szakmai zsűri azt a 18-at, akik a kategóriánkénti "dobogót" alkották. Közöttük több Fejér megyei (tókörnyéki, móri, dégi, seregélyesi) vállalkozás is akadt.

 

 

A jelölések zárását követően 18 fős szakmai zsűri választotta ki a kategóriánként továbblépő három versenyzőt (ők is 18-an voltak). A grémium értékelte a szakmai megfelelőséget, a díszkertet, a fenntartható gazdálkodást, az együttműködést más társaságokkal, az épített környezetet, a higiéniai szempontokat, az innovációt, a környezetvédelmet, a megközelíthetőséget, a munkabiztonságot, a technikai felszereltséget, az átláthatóságot és az esztétikai megjelenést. Ezt követően a közönség a Facebookon részletesen is megismerkedhetett a 18 jelölttel és birtokaikkal, valamint lehetősége volt online szavazásra. A legtöbb szavazatot elért jelölt nyerte el a közönségdíjat.

 


 

A kategóriák győztesei : Állattenyésztés kategóriában a Szántó 2000 Kft., a borászatban a Koch Borászat, a Gyümölcs- és szőlőtermesztő kategóriában Somodi Ferenc, a Kertészetben Kerekes Tibor, a Kistermelői családi birtok kategóriában a Tekeresvölgyi Birtok, a Szántóföldi növénytermesztő birtok kategóriában a Gárdonyi család. A közönségdíját Takács János és családja gyümölcstermesztő birtoka nyerte el. (A képen Velence polgármestere, Koszti András, aki felesége társaságában érkezett az eseményre, majd köszöntötte a résztvevőket)

A velencei gálaest csúcspontjaként a zsűri titkos szavazással választotta meg a kategóriagyőztesek közül azt a birtokot, amely idén Magyarország legszebb birtoka lett. Az elismerést a Bács-Kiskun megyei Somodi Ferenc vívta ki, aki harminchektáros alma-, szilva- és kajszi-gyümölcsültetvényen gazdálkodik.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >