Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow TeSzedd: Velencén sokan segítettek
TeSzedd: Velencén sokan segítettek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. szeptember 18.
ImageKoszti András polgármester kezdeményezésére Velence Város Önkormányzata az idén önállóan vett részt a TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban. A városvezető hívó szavára közel százan szedték a szemetet a Velence Korzón és környékén, az Ökoparknál, a tóparton, valamint a Wenckheim-kastélynál. A résztvevők között volt - többek között - Lakatos Zsanett kenus világbajnok is, aki egy Dél-afrikai és egy szingapúri "kirándulás" közötti két szabadnapjából áldozott fel néhány órát a fontos ügy oltárán.

 

 

 

 

- Nagy örömömre közel százan jöttek el felhívásunkra és vettek részt a közterület tisztítási akcióban, melynek során 70 zsáknyi szemetet szedtünk össze, jelentős részét közvetlenül a tóparton. Sajnos itt látszott leginkább az, hogy még sokat kell fejlődnünk környezetünk tisztán tartása, az ehhez kapcsolódó felelős magatartás tekintetében. Elszórt cigarettacsikkek ezrei, a nádas közé hajított sörös dobozok, az úton eldobott, széttört üvegek jelezték, hogy ezen a téren bizony még sok a teendőnk. Szeretném külön megköszönni kenus világbajnokuk, Lakatos Zsanett részvételét, aki alig ért haza Dél-Afrikából a maratoni vb-ről, máris jött és segített nekünk. Ugyancsak kiemelt köszönet jár nyugdíjasainknak, polgárőreinknek, önkéntes tűzoltóinknak, intézményeink dolgozóinak, a helyi nagycsaládosok klubjának, valamint a Dr. Entz Ferenc Szakképző Iskola vezetőinek és munkatársainak, akik nagy számban és lelkiismeretesen vettek részt az akcióban. - mondta Koszti András polgármester, aki maga is - mint a képek jól mutatják - igen aktív volt a közterületi nagytakarításban.

 

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hetedik alkalommal valósult meg a Földművelésügyi Minisztérium szervezésében, támogatásával. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítottak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért hívták életre és azért szervezik meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.

(Fotó: Igari Balázs)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >