Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Csonka hold - könyvbemutatóval egybekötött irodalmi est
Csonka hold - könyvbemutatóval egybekötött irodalmi est Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. szeptember 19.
ImageA 383. Hétvezér Est vendége László György (1946 - ) erdélyi költő, író, műfordító, népdalénekes és Kalotaszeg szerelmese lesz, akit immár másodízben üdvözölhet a HVE közönsége. Több mint egy éve, tavaly tavasszal találkozhatott vele először a Hétvezér Estek közönsége. László György munkássága jól példázza azt, hogy az Anyaország irodalomkedvelő közönségének milyen elmaradása van abban, hogy megismerje, a szinte végtelenül gazdag, kincsekkel teli kortárs erdélyi irodalmat.

 

 

László György: Csonka hold – könyvbemutatóval egybekötött irodalmi est


A 383. Hétvezér Est vendége László György (1946 - ) erdélyi költő, író, műfordító, népdalénekes és Kalotaszeg szerelmese lesz, akit immár másodízben üdvözölhet a HVE közönsége. Több mint egy éve, tavaly tavasszal találkozhatott vele először a Hétvezér Estek közönsége. László György munkássága jól példázza azt, hogy az Anyaország irodalomkedvelő közönségének milyen elmaradása van abban, hogy megismerje, a szinte végtelenül gazdag, kincsekkel teli kortárs erdélyi irodalmat. A Hétvezér Estek soron következő irodalmi estje talán törleszt valamit ebből a hiányosságból, adósságunkból. Itt az idő, hogy László György rendkívül termékeny és - Istennek hála - hosszú, és remélhetően még sokáig tartó munkásságának újabb gyöngyszemét ismerje meg ezen az irodalmi esten az érdeklődő irodalomkedvelő közönség. 

Aki még nem találkozott László Györggyel személyesen és szeretne személyét illetően előzetesen tájékozódni, azoknak ajánljuk figyelmébe a kolozsvári rádió 2015-ben vele készített 33 perces műsorát, amelyet erre a hivatkozásra kattintva lehet meghallgatni:Kalotaszeg szerelmese – ZeneTérben László György író
Reméljük, hogy sikerült felkelteni az érdeklődést így az ősz előn az est iránt, és az irodalomkedvelő - s különösen az erdélyi irodalmat szerető - közönség, megtölti majd a Királykút Emlékház hangulatos nagytermét ezúttal is. 

Mindenkit szeretettel várunk az estre.

Az előadás ideje: 2017. Földanya hava, azaz szeptember 19. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >