Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Teljesen átalakul az Országzászló tér Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. szeptember 19.
ImageTöbb mint 2000 négyzetméternyi burkolatcsere, díszfolyóka, ülőkavicsok, ide tervezett ülőpadok és több zöld növényzet - teljesen megújul az Országzászló tér. A tegnapi munkaterület átadást követően a forgalmi zárásokkal és a közművek cseréjével indul a munka. Jövő nyáron már a megújult Országzászló téren pihenhetünk.

 

Megújul az Országzászló tér, a ma kezdődő munkálatok során teljesen átalakul és szervesen kapcsolódik majd a Fő utcához a tér. A Virágóra megmarad jelenlegi helyén, a tér közepén pedig az újraépített Országzászló emlékmű kap helyet. A Nyitott könyv, zöldfelület-rendezést követően a Dr. Koch László és a Színház utcák kereszteződésébe kerül eddigi helyéről. Mint Herczegné Ghyczy Zsuzsanna tervező elmondta, az eddigi tagoltság helyett egy szintbe kerül a tér, megőrizve természetes lejtését. Az azonos burkolat is erősíti a tér Fő utcával való szerves kapcsolatát. A gránitburkolatban zöld dombocskákat alakítanak ki a meglévő fák védelme érdekében, és egyúttal növelik is a zöldfelületet. A tér egy kis díszfolyót is kap, utalva a területen húzódó egykori várárokra, illetve a kora középkori térképeken is jelölt nyílt városi csatornára.

Dr. Cser-Palkovics András reményét fejezte ki, hogy a tér megújulása ugyanolyan közmegegyezés mellett tud megvalósulni, mint ahogy a tervezés zajlott. Hozzátette: “nem fogunk megállni itt a terek rehabilitációjával, a Bartók Béla tér lesz a következő, utána pedig megyünk a Kossuth utca - Szent István tér irányába ezzel is nyújtva a Belváros közösségi tereit”. A mintegy 330 millió forintos beruházás teljes egészében Önkormányzati forrásból valósul meg.

Bozai István, a kivitelező Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezetője elmondta, forgalmi rend változással is jár az átalakítás, amit már most a munka során bevezetnek. A tér átalakulását követően megszűnik az átmenő forgalom, a térre csak a Szent István Király Múzeum mellett lehet gépjárművel behajtani, biztosítva a Bástya utca, és az ahhoz kapcsolódó utcák megközelítését. A Fő utca 13. számú épület a továbbiakban a Dr. Koch László utca felől lesz megközelíthető, a Várkörút felől nem. A Városgondnokság a kivitelezést saját szakembereivel, valamint a közbeszerzési eljárásban kiválasztott ORINOCO ’2002 Kft. bevonásával végzi el. A befejezési határidő 2018. május 31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >