Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Átadták az elismerő okleveleket Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita, Havasi Timea   
2017. szeptember 20.
ImageElismerő oklevelet adományozott három, a közszolgáltatásban dolgozó személynek az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért a Fehérvári Civil Központban. Az oklevelet a székesfehérvári civil szervezetek és a helyi közösség munkájának önzetlen segítéséért, fejlődésük támogatása elismeréseként kapta Szauter Ákos, Tisztl Henrik és Ulcz Miklós.

 

 

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2016 novemberében jelentette be, hogy 2017-től elismerő oklevelet adományoz olyan magánszemélyeknek, akik legalább öt éve dolgoznak állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen, és sokat tettek a civil szervezetekért és a helyi közösségért. A közszolgáltatásban dolgozókkal napi kapcsolatban vannak a fehérvári civil szervezetek is, egymás munkáját segítve, kiegészítve. A dolgozók személyes elköteleződése, támogató hozzáállása nélkül a civil szektor programjai, szolgáltatásai, rendezvényei nehezebben tudnának megvalósulni.

A javaslatokat bárki megtehette az alapítvány honlapján. A véleményeket értékelve született meg a döntés, hogy 2017-ben Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója, Tisztl Henrik, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője, és Ulcz Miklós, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal munkatársa kapta az elismerő oklevelet.

Székesfehérváron a civil szervezetek felvállalják a lakosság segítését, képzését, különféle problémáik megoldását. Ám ezt csak olyan, a közszférában dolgozó szakemberekkel tudják  vállani, akik hivatali feladataikon túl pluszmunkát végeznek a civilekért, segítik őket. A közszolgálati szakemberek nagyon jelentős, elismerésre méltó szerepet játszanak a város életében, ez adta az alapot a díj létrehozásához. – fogalmazott a sajtótájékoztatóval egybekötött díjátadón Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke.

Székesfehérvár fejlődésének egyik legfontosabb útja és kulcsa  az ágazatok közötti együttműködés. Az Önkormányzat és a civilek közötti kapcsolat rendkívül termékennyé, eredményessé vált az elmúlt időszakban. Ugyancsak jól látszanak az Önkormányzat és a gazdasági szféra partnerségének eredményei, illetve jó úton halad a civilek és a vállalkozói szféra közötti együttműködés megerősítése is. – mondta Domokos Tamás, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kuratóriumi tagja. Hozzátette: a civil szervezetek csak megfelelő szakmai háttérrel, a közszférával is jól működő partnerségben tudják ellátni feladataikat. A közösségért tenni nem azon múlik, hogy ki milyen székben ül, hanem azon, hogy milyen a belső indíttatása, személyes elköteleződése mások segítése irányába.

Amikor elismerésekről hallunk, akkor többnyire arról van szó, hogy a közszféra tünteti ki a társadalom egy-egy jeles képviselőjét. Ezúttal azonban fordított a helyzet, hiszen a társadalom részéről érkezik elismerés a közszféra irányába. A fogyasztóvédelmi díj példamutató kezdeményezés, Székesfehérvár ebben is első helyen szerepel az országban! – hangsúlyozta Róth Péter alpolgármester, aki a város nevében gratulációját fejezte ki a díjazottaknak.

Az elismerésben részesült személyek:

Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója

Szauter Ákos a SZÉPHŐ Zrt. vezérigazgatójaként számtalan különböző fórumon tartott már tájékoztatást a lakosságnak és a civil szervezeteknek egyaránt. A panaszügyeket kiemelten és pontosan, precízen kezeli, erkölcsi és szakmai szilárdsága mindenkinek példa értékű lehet. Munkájával nemcsak a lakosság és más felhasználók életét könnyíti meg, a civil szervezetek kéréseit, problémáit is kiemelten kezeli. Szauter Ákos nemcsak munkájában, magánszemélyként is kiemelkedő tevékenységet folytat, nagylelkű támogatója a rászorulókkal foglalkozó szervezetknek, a fogyatékosokért tevékenykedő intézményeknek és az egyházi közösségeknek egyaránt.

Tisztl Henrik, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője

Tisztl Henrik szakmai pályafutása során maradéktalanul elkötelezett a szakterületén aktív szerepet vállaló civil szervezetekkel való együttműködésben. Szakmai tartópillérként tekint a civil szervezetek segítő tevékenységére, szakmai környezetének „civil-érzékenyítésére” kiemelt hangsúlyt fektet.  A székesfehérvári Család-és Gyermekjóléti Központ intézményvezetőjeként a helyi civil társadalom és szakmai intézményhálózat szervezetközi és személyközi kapcsolatainak kialakításában, erősítésében, továbbfejlesztésében, támogatásában gondos, hatékony, tevékeny szerepvállalása elismerésre méltó. Nem kizárólag a civil kooperáció jellemzi szakmai tevékenyégét, hanem magánszemélyként is aktívan, önkéntesként dolgozik különböző civil szervezetekben.


Ulcz Miklós, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvári Járási Hivatal munkatársa

Ulcz Miklós állami tisztviselő több mint 23 évvel ezelőtt kezdte meg munkáját a közigazgatásban, a fogyasztóvédelem területén. Magas színvonalon végzi ügyfélszolgálati tevékenységét, hatósági munkáját, tevékenyen részt vesz a hatóság oktatói, tájékoztatói tevékenységében is. Kreativitása, ötletei révén minden újító kezdeményezésben részt vesz. Feladatellátása során messzemenőkig figyelembe veszi a fogyasztók érdekeit. Nyugdíjas szervezetek, különböző civil szervezetek felkérésére rendszeresen tart fogyasztóvédelmi témájú előadásokat, készít fogyasztóvédelmi tárgyú tájékoztató anyagokat. Szabadidejében egy kulturális tevékenységet folytató civil szervezet titkári feladatait is ellátja.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >