Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Térkövezéssel, padok és növények telepítésével folytatódik a felújítás
Térkövezéssel, padok és növények telepítésével folytatódik a felújítás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 20.
ImageA második és a harmadik ütemmel folytatódik a Salétrom utca felújítása a következő hetekben. A bruttó csaknem 60,5 milliós beruházás a tegnapi munkaterület átadással elkezdődött, a vállalkozónak 75 napot biztosítottak a kivitelezésre.

 

 

Három ütemben valósul meg a Salétrom utca és a hozzá kapcsolódó közösségi tér felújítása Székesfehérváron. Első lépésként a József Attila utca 2. és a Németh László Általános Iskola közötti szakasz újult meg, a beruházást tavaly novemberben adták át.

A második és a harmadik ütem összevonásával folytatódik az építkezés, a munkaterület-átadást tegnap tartották a szakhatóságok és a kivitelező képviselőinek bevonásával. Elbontják a töredezett aszfaltburkolatot, helyére térkő kerül mintegy 2.900 négyzetméteren. Megújul a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezető rendszer is. A régi töredezett növényszegélyek és kiülők helyére különféle új padok kerülnek összesen 143 méter hosszan, és 240 négyzetméteren növények telepítésére is sor kerül. A bruttó 60 millió 325 ezer forint értékű beruházás kivitelezésére 75 napot biztosítanak a vállalkozónak.

A Salétrom utcában az 1970-es évek óta nem történt számottevő fejlesztés. Molnár Tamás önkormányzati képviselő úgy fogalmazatott: a beruházás régi adóssága a városnak, hiszen egy negyven éves felületet újítanak meg, melynek végeztével gyakorlatilag kialakul a Salétrom sétány. Hozzátette: igyekeznek minél hamarabb befejezni az építkezést, hogy a lehető legkevésbé zavarják a közeli Németh László Általános Iskolát. Erről az intézmény vezetésével folyamatosan egyeztetnek. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >