Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow A költségvetés egy brutális megszorító csomag!
A költségvetés egy brutális megszorító csomag! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2008. december 17.

ImageA Fidesz számára elfogadhatatlan a megszavazott költségvetés - összegezte pártja álláspontját Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője sajtótájékoztatóján. A Fidesz véleménye szerint ez egy brutális megszorító csomag, amely nem képes kezelni a felmerülő problémákat és mélyebb válságba sodorja az országot.

A legfontosabb cél és feladat az lenne - mutatott rá a politikus -, hogy megőrizze a munkahelyeket. Ezzel szemben a kormány úgy tesz, mint egy meteorológus, aki csak bejelenti a rossz híreket, de nem tesz azok ellen semmit, pedig tehetett volna mind az adótörvényekkel, mind a költségvetéssel- fogalmazott.

Elfogadhatatlan továbbá a költségvetés a Fidesz számára azért is - szögezte le Cser Palkovics András -, mivel nem tartalmaz adó és járulékcsökkentést, és mert nem lehet látni benne, hogy a kormány magán kezdi a megszorításokat és nem az embereken. A Fidesz helyettes szóvivője szerint a kisebbségi kormány alkalmatlanságát jól mutatja, hogy háromféle módon kellett beadni a költségvetést és emellett még a tegnapi szavazáson is zavarok és káosz uralkodott.

A politikus, amellett, hogy nyomatékosította a költségvetés elfogadhatatlanságát, kitért arra, hogy azokat sújtja a leginkább, akik egyáltalán nem tehetnek a válságról. Így kiemelte a közszféra dolgozóit, akiktől elvették a 13. fizetésüket és a nyugdíjasokat, akiktől megvonták a 13. havi nyugdíjukat.

Hiányolta továbbá Dr. Cser-Palkovics András, hogy a kormány semmit sem tesz a felügyelő bizottságok és igazgató tanácsok tagjai számának, vagy legalább is javadalmazásuk csökkentésére. Elfogadhatatlan a költségvetés - ismételte a politikus -, mivel még kevesebb pénzt juttat a kutatásfejlesztésre, 20 milliárddal kevesebbet a beruházás ösztönzésre és kevesebbet a munkaerőpiac alaplehetőségeinek fejlesztésére is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >