Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Aktívak voltak a nyugdíjas egyesületek az idei sportvetélkedőn
Aktívak voltak a nyugdíjas egyesületek az idei sportvetélkedőn Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2017. szeptember 28.
ImageAhogy az elmúlt években mindig, idén is megrendezték a székesfehérvári nyugdíjas klubok nyolcfős csapatai számára kiírt sportvetélkedőt. Az aktivitásra ezúttal sem lehetett panasz, a játékos versenyeken sok szépkorú résztvevő próbálta minél gyorsabban és ügyesebben megoldani a feladatokat.

 

 

A nyugdíjasok sportvetélkedőjének tízéves hagyománya van Székesfehérváron. Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatára koordinálta idén is a versenysorozatot, amelyre tíz nyugdíjas egyesület nevezte be csapatát. Idén női és vegyes kategóriában lehetett csapatot indítani, volt olyan nyugdíjasklub, a Videoton Nyugdíjas Szervezet, amely mindkettőben nevezett is. A résztvevők tíz feladat közül maguk választották ki azt a nyolcat, amely a vetélkedőn várat őket, ezeket jó előre begyakorolhatták. 

A felkészülés februártól áprilisig tartott, ez idő alatt az István Király Általános Iskolában minden csapatnak lehetősége volt gyakorolni, hogy azután elkezdődjenek az előselejtezők. Ezekből mindig a két első helyezett jutott a döntőbe. A sportvetélkedőn különböző labdás gyakorlatok (kosárlabda büntetődobás, labdavezetés, kézilabda, futball passzolás, floorball labdavezetés) mellett voltak ügyességi sorverseny-feladatok is. A döntőben a legjobbak mérték össze tudásukat, így alakult ki az idei végeredmény. A finálét, akárcsak az elődöntőket, szintén az István iskolában tartották. 

A férfi-női vegyes csapatok versenyében az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Öreghegyi Nyugdíjas Klubja végzett az első helyen. Második a Vörösmarty LSE Nyugdíjas Klubja, harmadik a Nosztalgia Nyugdíjas Klub, negyedik pedig a Maroshegy-Vörösmarty II. csapata lett. A női versenyben az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Palotavárosi Nyugdíjas klubja győzött, a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társasága, Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Cser János Postás Klubja és az Alba Regia Belvárosi Klub előtt. A Vigasz Kupát a Videoton Nyugdíja szervezete nyerte. 

A felkészülés, az elődöntők és a döntők között volt lehetőség cserélni a csaptokon belül, így összesen százharminc nyugdíjas mozgott a vetélkedő egésze alatt. A szervezők idén is díjazták a legidősebb résztvevőket. A hölgyeknél és az uraknál is hetvennyolc éves volt a rangidős: Kovács Pálné (Videoton), Mészáros Lászlóné (Öreghegyi Nyugdíjas Klub) és Kovács Zoltán (Nosztalgia Nyugdíjas Klub). A legaktívabb közösségnek járó különdíjat pedig az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület érdemelte ki.

A sportvetélkedő érmeinek és díjainak átadását a Lecsófesztiválon tartották, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, Viza Attila önkormányzati képviselő és Magony Tamás köszöntötte a nagyszerűen szereplő versenyzőket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >