Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Székesfehérvári programok a zene világnapja alkalmából
Székesfehérvári programok a zene világnapja alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 29.
ImageSzékesfehérvár ismét nagyszabású ünnepi programmal csatlakozik a zene világnapjához. Október 1-jén, vasárnap este az Alba Regia Sportcsarnokban rendezett programon fellépnek a város muzsikusai, gyermek- és felnőtt kórusai, illetve itt adják át a Fricsay Richárd Zenei Díjat. Szeptember 29-én, pénteken délelőtt a Munkácsy iskola diákjai dalünnepre készülnek a Nemzeti Emlékhelyen.

 

 

A zene világnapját 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására ünneplik október 1-jén. A kezdeményezés célja, hogy népszerűsítse a zeneművészetet, szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.

Székesfehérvár hagyományosan nagyszabású ünnepséggel csatlakozik a zene világnapjához, a város programja október 1-jén, vasárnap 18.00 órakor kezdődik az Alba Regia Sportcsarnokban. Fellép az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Táncegyüttes, a  Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar, a Tilinkó zenekar és a város szinte valamennyi kórusa, így az Alba Regia Vegyeskar, az Ars Musica Kórus, a Ciszterci Gyermekkar, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium Kórusa, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola kórusai, a Kossuth Lajos Általános Iskola Gyermekkara, a Primavera Kórus, a Széna Téri Általános Iskola Gyermekkara, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Egynemű, Vegyes és Fiúkara, a Vox Mirabilis Kamarakórus és a Zentai Úti Általános Iskola Gyermekkara.

Az est folyamán felcsendülnek magyar, német és bolgár népdalok, de hallhatunk Selmeczi György, Kodály Zoltán és Mozart zeneműveket is. Sor kerül különféle elismerések átadására, többek között itt nyújtják át a város éves elismerését, a Fricsay Richárd Zenei Díjat. Jegyek vasárnap a helyszínen,     illetve elővételben az Alba Regia Szimfonikus Zenekar új jegyirodájában kaphatóak, amely a Vörösmarty Színházban található. 

A Munkácsy Mihály Általános Iskola dalünneppel csatlakozik a zene világnapjához. A Hangszerkavalkád című program szeptember 29-én, pénteken 09.20 órakor kezdődik a Nemzeti Emlékhelyen.  A népdalos flashmobon az iskola alsó tagozatos diákjai vesznek részt.

A programokra szeretettel invitálják Székesfehérvár zeneszerető közönségét

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >