Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Egy félidő foci elég volt a Vidinek
Egy félidő foci elég volt a Vidinek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. október 02.
ImageKét gyenge szériában lévő élcsapat, a DVTK és a Videoton feszült egymásnak a diósgyőriek ideiglenes otthonában, Debrecenben, a labdarúgó NB I 11. fordulójában. A Vidi komoly előnyt adott le a Vasas és a Honvéd elleni vereséggel, illetve döntetlennel, a DVTK pedig - bár jól játszott - három találkozót bukott el zsinórban, így alaposan visszaesett a tabellán.

 

A két csalódott együttes jól szórakoztatta a nézőket, kiváltképp a második félidő volt remek, amely 4 gólt is hozott. A fehérvári alakulat 3-2-re nyert, így megőrizte 2 pontos előnyét a tabella élén az ugyancsak hátrányból fordító Ferencváros előtt.

Az első játékrészben a Videoton megint azt a kényelmes, energiatakarékos. lagymatag focizgatást mutatta be, amit ebben a szezonban már többször. Még akkor sem igazán ébredt fel, amikor a Diósgyőr egy jól eltalált Ugrai lövéssel megszerezte a vezetést. Gyakorlatilag a játékrész bő egy perces hosszabbításában több lehetősége volt, mint előtte 45 percig. Ekkor kétszer is próbálkozott, kapu felé lőtt, míg előtte egyszer sem...

Nem tudni, hogy Marko Nikolic mester mit mondott fiainak a szünetben, de a folytatásra egy egészen más Videoton jött ki, beszorította a DVTK-t, helyzeteket dolgozott ki, s bő negyedóra alatt (54 és 70. perc) Hadzic, valamint Henty révén megfordította az állást, 1-2! Elég volt azonban ismét egy kis kényelmeskedés, védelmi kihagyás, máris egyenlített a házigazda; a 78. minutumban Joannidisz 5 (!) álmélkodó védő gyűrűjében vágta be a léc alá a labdát 8 méterről, Makrai passza után, 2-2!

A véghajrára aztán újra összekapta magát a listavezető, amelyben Henty sérülése okán ekkor már Géresi volt a pályán, de Suljic és Nego után ő is jól centerezett jobbról, Pátkai pedig szépen talált a bal sarokba, a 86. percben eldöntve a 3 pont sorsát, 2-3! Mivel a Fradi is tudott 0-2-ről fordítani Balmazújvárosban (3-2 lett az a meccs is), maradt a két csapat közti 2 pontos különbség a fehérvári egylet javára. A Vidi és az FTC kezd meglépni a többiektől, ugyanis a 3. helyen álló DVSC hátránya az éllovashoz képest 6 pont.

A következő körben a Videoton a sereghajtó Balmazújváros vendége lesz majd október 14-én, 15.30-kor. Egy újabb nagyon veszélyes meccs a Vidire nézve, ugyanis az újonc pontot rabolt a szezon elején Felcsútról, most a Fradi ellen is vezetett 2-0-ra, s az a Horváth Ferenc irányítja, aki rendre borsot tör csapataival egykori klubja orra alá. Szóval utolsó hely ide, utolsó hely oda, kizárólag 90 percen át tartó, teljes koncentrációval és megfelelő hozzáállással söpörheti be az újabb 3 pontot a Nikolic-gárda.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >