Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Vasárnapig tartanak az Országos Könyvtári Napok
Vasárnapig tartanak az Országos Könyvtári Napok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. október 03.
ImageCsak tiszta forrásból! címmel október 2-8-a között rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat. Az eseményeket a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezi.

 

 

A könyvtárak szakmai szervezete 2006-ban tartalmilag és formailag is egységessé tette az Országos Könyvtári Napokat.  Az egymásra épülő, valamennyi korosztály igényeire figyelő rendezvénysorozat a településeken működő könyvtárak szolgáltatásait igyekszik népszerűsíteni országszerte.

A Fejér megyei programokat az idei évben is a Vörösmarty Mihály Könyvtár fogja össze és koordinálja. A programok szervezésében a Fejér megye szolgáltatóhelyek közül 52 KSZR könyvtár, 2 székesfehérvári könyvtár és 22 települési könyvtár csatlakozott.

A  Csak tiszta forrásból! összefoglaló cím Bartók Béla Cantata Profana művének befejező gondolata. A "tiszta forrás" környezeti szépségeink védelmére és megbecsülésére is utal, ennek nyomán minél többen, minél több oldalról szeretnék erősíteni a gyerekekben és felnőttekben a környezet iránti szeretet igényét. Kiemelten koncentrálnak a színvonalas könyvtári szolgáltatásokra, az öko-programokra, a helyi értékek bemutatására, valamint a több generációs játékokra.

A programokon keresztül szeretnék megmutatni, hogy milyen sokféle tanulási, tájékozódási, kulturális és szociális lehetőség rejlik a könyvtári találkozásokban. Az egyik fő célkitűzés, hogy a rendszeres könyvtárhasználók segítségével minél több olyan személyt érjenek el, akik mindennapjaihoz eddig nem tartozott hozzá a könyvtárlátogatás és újdonságokkal szolgálni azoknak, akik régóta igénybe veszik a szolgáltatásokat.

Az Országos Könyvtári Napok ideje alatt az alábbi témákat járják körbe: Információforrások, tudásforrások; A boldogság forrásai; Az élet forrása, a víz; Népi hagyományok – múltunk forrásai; A természet forrásai – Mozdulj ki!; Könyves vasárnap.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár programjaiból ízelítő: Dr. József Erika, Kárpáti Réka, a Mikulás tolmácsának előadása, Tolvaj Csaba kosárfonó kiállítása, Arany János szavalóverseny, Finn est, kedvezményes könyvárusítás és a Könyves vasárnap.

A programlehetőség most is bőséges, mindenki találhat kedvére valót a sokféle könyvbemutató, előadás, kiállítás, játék és vetélkedő között. A szervezők bíznak abban, hogy a kistelepülésektől a nagyvárosokig idén is sokan hallgatnak a hívó szóra: Találkozzunk a könyvtárban!


A székesfehérvári és Fejér megyei programok a Vörösmarty Mihály Könyvtár honlapján találhatóak. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >