Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nagy Boglárka marad a Diáktanács elnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 12.
ImageA Városházán tartotta Tisztújító Közgyűlését a Székesfehérvári Diáktanács: az elnöki tisztet továbbra is Nagy Boglárka látja el, az alelnökök Vámosi Péter, Magyaródi Anett és Uley Olga lettek. A közgyűlés egyhangúan megszavazta továbbá a város EKF-pályázatának támogatását. Az eseményen a diákokat dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte.

 

 

A Székesfehérvári Diáktanács hetedik Tisztújító Közgyűlését tartották a Városházán az oktatási intézmények által hivatalosan delegált tagokkal. Az ülésen egy elnököt és három alelnököt választottak – egy közülük a Székesfehérvári Szakképzési Centrum, egy a tankerület által fenntartott oktatási intézményeket és egy a magán vagy egyházi fenntartású iskolákat képviseli.

A diákokat dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. Felidézve a diákszervezet elindítását, kifejezte, hogy a cél a fiatalok megszólítása volt és a város ügyeibe való bevonásuk. „Aki ma idejött és képvisel egy-egy iskolát és annak a diákjait, az pontosan tudja, hogy tényleg beleszólhatnak a fiatalok a város ügyeibe – számos programon, rendezvényen, javaslaton keresztül, ami a fiatalokat érinti. (…) A jelen ügyei mellett a jövő ügyeibe is szeretnénk bevonni a mindenkori diákságot: fontos, hogy érezzék a lehetőséget és a felelősséget, mit jelent a közösség ügyeiben a véleményformálás, javaslattevés, a döntéshozás és a megvalósításban végzett munka.” A polgármester köszönetet mondott a Diáktanács munkájáért, az elindított új kezdeményezésekért. Elmondta, hogy a néhány éves gyakorlat már fontos tapasztalatokat hozott, és hangsúlyozta: a demokrácia működésének az alapja, hogy a fiatalok magukénak érezzék a közügyeket, és ne vonuljanak ki ezekből. Végül kérte a diákképviselőket, hogy fogalmazzanak meg kérdéseket, javaslatokat, ötleteket, a megvalósításban pedig segítséget ígért a jövőben is.

Az ülés első napirendi pontjaként tárgyalták a város EKF-pályázatának támogatását. A polgármester ismertette a pályázat legfontosabb jellemzőit, kiemelve, hogy a nemzet történelmi fővárosa erős gazdasággal bír – a pályázat pedig a kulturális és a sportélet további fejlődését jelentheti. A fiatalok megszólítása, megkérdezése fontos a város számára – mondta –, hiszen a jelenlegi középiskolások 2023-ban fiatal felnőttekként vesznek majd részt a város életében, és aktivitásukra felnőttként is számítanak a megvalósításban. A Közgyűlés egyöntetűen a javaslat mellé állt, így a fehérvári fiatalok támogatásukat fejezték ki, hogy Székesfehérvár az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésére pályázatot adjon le.

Az ülés a tisztújítással folytatódott. A jelöltek előzetesen kampányvideókat tettek közzé a Diáktanács Facebook-oldalán: az elnökjelöltek Aczélvári Ruben Dominik (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium) és Nagy Boglárka (Vasvári Pál Gimnázium), az alelnökjelöltek Kovács Máté (Székesfehérvári SZC. I. István Szakgimnáziuma), Magyaródi Anett (Hunyadi Mátyás Szakgimnázium), Uley Olga (Teleki Blanka Gimnázium) és Vámosi Péter (Ciszterci Szent István Gimnázium) voltak. A Közgyűlésen egy rövid prezentációval mutatták be az iskolán belül végzett diákönkormányzati munkájukat, a diáktanács programjaival kapcsolatos konstruktív, újító ötleteiket, elképzeléseiket a 2017-18-as tanévre vonatkozóan és a városi diáktanács szerepét a társadalmi felelősségvállalásban.

A tagok titkos szavazással választottak: az új elnök a tisztséget tavaly is betöltő Nagy Boglárka, az alelnökök Vámosi Péter, Magyaródi Anett és Uley Olga lettek.

Az ülést Mészáros Attila alpolgármester, majd megválasztása után Nagy Boglárka vezette, jelen volt Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok és Tóth Lilla Éva, az Országos Diáktanács megyei képviselője.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >