Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mi az a "navigációs kapszula"?
Mi az a "navigációs kapszula"? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 12.
ImageA navigációs kapszula egy forradalmian új technológia, amely az endoszkópos vizsgálatok kellemetlenségeit hivatott kiváltani. Fájdalommentes, non invazív módon végezhető vele gyomor és vékonybéltükrözés.

 

 

Miért népszerű a kapszula endoszkópos vizsgálat?

A kapszula endoszkópia során egy olyan ultrakönnyű kapszulát nyel le a páciens, amelyben egy minikamera található. Ez a kamera a vizsgálat során folyamatosan küldi a vizsgálatot végző szakorvosnak azokat a képeket, amelyeket a tápcsatorna belsejéről készít.

Ennek a továbbfejlesztett verziója a NaviCam navigációs kapszula rendszer, melynek mozgását az endoszkópos szakorvos célzottan irányítja.

Image
.

 

Hogyan működik a NaviCam navigációs kapszula?

A kapszulát a test belsejében a tér mindhárom irányában, milliméter pontossággal, precíziósan lehet mozgatni a számítógép által vezérelt változtatható mágneses erőtér alkalmazásával.

Az eljárás során a szakorvos nagyfelbontású képeket kap a vizsgált területről: akár 72.000 fotó is készülhet (2 kép másodpercenként)! A bőséges diagnosztikai képanyagnak köszönhetően már a korai stádiumban kimutathatók a gyomor polipok és daganatok, a gyomorfekély és a gyulladások.

A gyomor és a vékonybél teljes belső felszínének (nyálkahártya) pontos leképezésére alkalmas. Ez azért is fontos, mert a vékonybél teljes tükrözése endoszkóppal nem megoldható!

 

Milyen mellékhatása / veszélye van ennek az eljárásnak?

Az eljárás sugárzás és biológiai mellékhatás mentes, mágneses erőtérrel működik. A páciens végig ébren van, szinte észre sem veszi, hogy éppen vizsgálják. A fertőzéstől sem kell tartani, hiszen ez egy egyszer használatos eszköz!

NaviCam navigációs kapszula rendszer Közép-Európában egyedül az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumban érhető el.

 

Az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum weboldala ITT található. 

A  navigációs kapszula oldalát ITT nézhetik meg, s itt olvashatnak bővebb információkat is.

A Magánorvosi Centrum elérhetőségeit pedig ITT találják olvasóink. 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >