Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A közgyűlés támogatja utánpótlás programot Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. december 19.

ImageA Fehérvár FC sportigazgatója, dr. Mezey György ma délután Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt tartott beszámolót a klub utánpótlás-nevelési programjáról. A diavetítéssel egybekötött prezentáción az utánpótlás-nevelés négy pillérét mutatta be: a Sóstói Stadionban működő részleget, a Videoton Labdarúgó Közalapítvány munkáját, a Puskás Akadémiát és a Videoton Utánpótlás Kupát.

Köztudott, hogy a helyben folyó utánpótlás nevelést jelentős összeggel támogatja Székesehérvár városa, ami hatalmas segítséget jelent. A gond itt, hogy a működést nem tudják szakmailag magas szintre vinni.

"Sok a gyerek, a sóstói létesítmény adottságai pedig korlátozottak. Rendszeres, hogy több csapat tart edzést ugyanazon a pályán. Ezért igen fontos, hogy a klub meg tudja szerezni a fehérvári MÁV pályát a 13 évesnél idősebb versenycsapatai számára. Ebben, én úgy láttam, mind a közgyűlés, mind pedig Warvasovszky Tihamér polgármester igyekszik maximális támogatást nyújtani nekünk. Ennek köszönhetően tavasztól komoly beruházásokba foghatunk az ottani komplexumban" - mondta honlapunknak Mezey György, majd így folytatta: "Pozitív visszhangja volt a VUK Kupának is, amelyet képekkel és mozgó képekkel is illusztrálni tudtam, így jól látszott, hogy a végül kiválasztott gyerekek mennyire ügyesen mozognak. Végül, de nem utolsósorban beszámoltunk arról is, hogy a Puskás Akadémia - ahol a kiválasztott fiataljaink közül a kilvencven legtehetségesebbet képezzük - Magyarországon a legmagasabb szinvonalon tudja teljesíteni az akadémiai követleményeket iskolai, szakmai, létesítményi és működési szempontból."

Ahogy azt sportigazgatónk megfogalmazta, a Garancsi István vezette FC Fehérvár nagy lépést tett afelé, hogy a város magáénak érezze az itt folyó munkát.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=217&Itemid=35 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >