Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Bő kézzel tékozolja pontjait a Vidi
Bő kézzel tékozolja pontjait a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. október 16.
ImageA legutóbbi szezonban a bajnoki címébe került a Videoton labdarúgó csapatának az esélytelenebb alakulatokkal szemben elhullajtott sok pont. Az idei szereplése ebben a tekintetben feltétlenül hasonlít a tavalyira, ugyanis a sereghajtó Balmazújvárossal másodszor is 1-1-re végzett, miközben az Újpestet sem tudta legyőzni ideiglenes otthonában, Felcsúton.

 

 

A Vasas elleni idegenbeli 1-3 és a Honvéd elleni hazai 1-1 sem éppen dicsőségtablóra való, de valamelyest vállalhatóbb, mint a felsoroltak. A piros-kékek a szombati, balmazújvárosi találkozón is hamar megszerezték a vezetést Scsepovics jóvoltából, majd újra kiengedtek, a lelkes hazaiak pedig naná, hogy egyenlítettek Andrics góljával.

A második félidőben már nem tudott úgy felpörögni Marko Nikolics együttese, ahogy 2 hete Diósgyőrben, nem jöttek a helyzetek és gólok, sőt, teljesen meddővé vált a Videoton fölénye. Mentek előre Suljicék, de a betömörült védelemmel most sem tudtak mit kezdeni. Ettől a kerettől, ezektől a - honi szinten - kiemelkedően fizetett játékosoktól ennél sokkal többet kellene elvárni. Nem elég a tessék-lássék foci, kell a 90 percen át tartó koncentráció, a lankadatlan KÜZDŐSZELLEM és az AKARAT! Ezek a siker alapjai, akiknél ez nincs meg, lehetnek bármilyen tehetségesek, nem számíthatnak jelentősebb eredményességre.

Sok van még hátra a szezonból, de a kötelezőket hoznia kell annak, aki bajnok akar lenni. Nem elég a rangadókra úgy felmenni a pályára, ahogy illik, minden meccsen maximális hozzáállás kell, különben ugyanaz lesz a vége, mint legutóbb, hiába az esélyesség, a magyar mércével mérhetően kiemelkedő lehetőségek és keret, elorozza valaki a fehérvári egylet elől az aranyat. Ki kell mondani; ez nagyon kínos lenne a Vidinek, kiváltképp a tavalyi idény után, hiszen Juhászék belelépnének kétszer egymás után ugyanabba a folyóba.

Nagy baj még nincs, az élen áll a csapat - mivel a Fradi is ikszelt a Puskás vendégeként -, de már nem sokáig, ha valaki nem teszi rendbe nagyon gyorsan mentálisan ezeket a drága (?), aranylábú (?) srácokat. Merthogy a következő időszak sem lesz babazsúr, jön egy olyan "hazai" mérkőzés, amelyet a tragikomikus magyar szabályozásnak köszönhetően az MTK pályán kell lejátszani a Puskás Akadémia ellen, majd az újpesti kiruccanás a döntetlenkirály otthonában, hogy aztán a Mezőkövesd elleni felcsúti találkozót követően egy Debrecen, Paks, FTC, Haladás menet tegyen pontot az ősz végére. Ebből a hét meccsből mindössze kettő (Mezőkövesd és Paks) lesz Felcsúton, a másik öt idegenben, mert ugye, az MTK stadionját hazai pályának nevezni erős vicc kategória...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >