Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mintegy húszezer évelő növényt osztanak ki a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2017. október 18.
ImageIdén tavasszal is több százan jelentkeztek a „Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért” pályázatra. Tavasszal már megkapta mindenki a virágokat, az ősszel ültetendő növények kiosztása pedig hétfőn reggel kezdődött a Bregyó Sportcentrumban. Mintegy 1500 cserjét, 18600 évelő növényt és 5000 virághagymát, továbbá több száz kilogramm fűmagot osztanak ki a héten a pályázóknak önkormányzati támogatással.

 

 

A Városgondnokság kertészei naponta mintegy száz pályázónak válogatják össze hétfőtől péntekig a növényeket. A pályázók mintegy száz fajta évelő növényből választhattak, amiket ősszel közterületre ültetnek el – a társasházak, családi házak előtt vagy az intézményekben. Az ültetéshez szakmai segítséget is nyújtanak azok számára a Városgondnokság kertészei a növények átvételekor, akik ezt igénylik. 

Mintegy 1500 cserjét, 18600 évelő növényt és 5000 virághagymát, továbbá több száz kilogramm fűmagot osztanak ki ingyenesen a héten a pályázóknak önkormányzati támogatással. Az évelő növények – ha rendesen gondozzák – éveken keresztül csodálatosak lesznek a közterületeken. A pályázatot jövőre is kiírja a Városgondnokság, várhatóan 2018 februárjában teszik közzé a felhívást.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >