Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Sportközgazdász-jelöltek ismerkedtek a város sportfejlesztéseivel
Sportközgazdász-jelöltek ismerkedtek a város sportfejlesztéseivel Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 18.
ImageTegnap délelőtt a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának Sportközgazdász MSc hallgatóit köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester a Városházán. Ezt követően a mesterszakos hallgatóknak Mészáros Attila alpolgármester tartott előadást a létesítménymendzsment kurzushoz kapcsolódva: bemutatta a székesfehérvári sportlétesítményeket, a fejlesztéseket, valamint összefoglalta a helyi sportrendezvényeket, illetve a sportfinanszírozás várost érintő témáit.

 

 

A Budapesti Corvinus Egyetem GTK sportközgazdász, duális formában folyó mesterképzése újdonságnak számít az országban: a Székesfehérvári Campus első évfolyamának hallgatói érkeztek a Városházára kedden délelőtt. Dr. András Krisztina docens, a mesterképzés szakfelelőse köszönetet mondott a városnak, hogy a mesterszak hallgatóit a létesítménymenedzsment kurzus kapcsán fogadja, és beavatja a sporttal összefüggő fejlesztésekbe. 

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a Corvinus fontos stratégiai partnere a városnak, és örömét fejezte ki az elindult duális formában is végezhető mesterképzéssel kapcsolatban: a helyi felsőoktatás versenyképességének az egyik lényeges pontja a csak Székesfehérváron kínált szakok, a másik pedig a duális képzési forma.

„A város életében meghatározó kérdés a sportélet: a kultúra és a sport képes arra, hogy az emberekből közösséget tudjon formálni, és ezt a közösséget erősíteni is tudja.” – fogalmazott, és a magyar sportban meghatározó városok példáját említve a közösségről beszélt, ami a sporteredményeket is fellendíti. A látványsportágak kiemelt jelenlétével kapcsolatban azt mondta, hogy a mai sportklubok tulajdonképpen már sportvállalkozások, amelyek szakemberhiánnyal küzdenek.

Példaként említette a már több mint egymilliárd forint fölött gazdálkodó jégkorongklubot, majd a kosárlabda, a kézilabda, az atlétika, az öttusa ágait is megemlítve a feltörekvő, brand-et építő amerikai futball példamutató kezdeményezéséről is beszélt. A Székesfehérváron elindított hiánypótló képzés – mint mondta – a sportszakmai és a menedzservilágot összekötő szakemberhiány igényén alapul. A sport mint brandépítés fontosságát a városban épülő három új sportlétesítménnyel példázta.

Mészáros Attila
alpolgármester prezentációja a Székesfehérvár „a Bajnokok városa” címmel jelezte a sport városbeli helyét és szerepét: az előadás a sportlétesítmények, a sportrendezvények és a sportfinanszírozás várost érintő témáit foglalta össze. Bemutatta az önkormányzati és az egyesületi vagy magántulajdonban lévő sportlétesítményeket, többek között a Regionális Atlétikai Centrumot, az uszodát, a „Máv-pályákat”, a Halesz parkot, valamint az Alba Regia Sportcsarnokot és az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokot. Külön taglalta a fejlesztéseket – érintve például a Sóstói Stadiont, a multifunkcionális csarnokot, a Széna téri tornatermet, az uszodabővítést és az Alba Regia Innovációs Park-tudásközpontot is.

A városban 2010-17 között szervezett sportrendezvények apropóján beszélt a nemzetközi és hazai, illetve a felnőtt és utánpótlásversenyekről és a tömegsportrendezvényekről. A sportfinanszírozás tekintetében pedig kitért a sportesemények és sportegyesületek támogatására, illetve a létesítmények üzemeletetésére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >