Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Felvidéki és Észak-Magyarországi koncertek a Vox Mirabilis Kamarakórussal
Felvidéki és Észak-Magyarországi koncertek a Vox Mirabilis Kamarakórussal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 18.
A XIII. Gömöri Kulturális Napok keretén belül Rozsnyón rendezték meg a XV. Nemzetközi Kórustalálkozót, melynek helyszíne a Történelmi Városháza kongresszusterme volt.

 

 

A Csemadok Rozsnyói Városi Választmánya már márciusban felkérte a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórust, hogy ennek a nagyszabású kulturális rendezvénynek a díszvendége legyen. A kórus örömmel mondott igent, hiszen mindig is fontos volt számukra a határon túli magyarok erősítése.

A zenei program első napján részt vett Burgida Pál Rozsnyó polgármestere és Füzék Erzsébet, a Csemadok rozsnyói elnöke. Székesfehérvár Megyei Jogú Város képviseletében Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka köszöntötte találkozó nemzetközi részvevőit.

„Szívet-lelket melengető volt számunkra az a megkülönböztetett figyelem, ahogy fogadtak minket Rozsnyón! Megtisztelő volt, hogy a Vox Mirabilis Kamarakórussal együtt Székesfehérvárt képviselhettük ezen a nemzetközi rendezvényen. Külön öröm és büszkeség volt, hogy a kórust azonnal meghívták a jövő évi programra is”– mondta Deák Lajosné önkormányzati képviselő a program kapcsán.

Másnap a kórus az Aggteleki Nemzeti Park egyik legszebb településén, Szögligeten adott koncertet és az ünnepi szentmisén is zenei szolgálatot adtak. Vasárnap Miskolcon léptek fel a Veczán Pál XXIV. Egyházzenei Kórustalálkozón, ahol a 3 napos rendezvény záró koncertjének kiemelt fellépői lehettek.

„ Nagy öröm volt a kórus minden tagjának, hogy Deák Lajosné képviselő asszony elkísért minket, hiszen így ő is láthatta, hogy milyen komoly elismerésben volt részünk minden fellépés alkalmával ezen a hétvégén. Ami számomra a legkedvesebb volt, hogy Miskolcon egy nagynevű rendezvénynek mi voltunk a záró ünnepi befejezése. A volt karvezetés tanáraim is jelen voltak ezen a koncerten, így nem kis izgalommal álltam színpadra. A fellépésünk után talán az volt a legnagyobb öröm, hogy a jövő évi jubileumi rendezvény nyitó ünnepségére kaptunk meghívást.” – nyilatkozta a rendezvényről a kórus karnagya, Zemlényi Katica.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >