Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Vörösmarty Színház: Új bemutatók a láthatáron
Vörösmarty Színház: Új bemutatók a láthatáron Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Színház   
2017. október 18.
ImageZajlik az élet a Vörösmarty Színházban: három előadás próbafolyamata vette kezdetét, amelyből kettő – a Jövőre veled ugyanitt és az Isten pénze – a veszprémi Petőfi Színházzal koprodukcióban készül Hargitai Iván rendezésében. A Jóembert keresünk csapata is elkezdte a próbákat, a Brecht-művet Bagó Bertalan állítja színpadra.

 

November 3-án, pénteken mutatjákk be a Jövőre veled ugyanitt c. romantikus vígjátékot a Kozák András Stúdióban. A kétszereplős darabot világszerte sikerrel játsszák és túl azon, hogy milyen rendkívüli érzékenységgel beszél férfi és nő közötti kapcsolatról, a titka másban is rejlik: Váradi Eszter Sára és Keller János párosában.

A Vörösmarty Színház két színésze egy pillantásból, félszóból érti egymást, ez nem is csoda, hiszen több mint 16 éve alkotnak nyerő párost a színpadon. Nem ez az első kétszereplős előadásuk, a Nem bánok semmit sem és a Két összeillő ember sikere után izgatottan készülnek a Jövőre veled ugyanitt bemutatójára.

Image
.

November 25-én, szombaton lesz a Jóembert keresünk premierje a Nagyszínpadon. Bagó Bertalan, az előadás rendezője elmondta: régi vágya, hogy megrendezze a darabot, „egyrészt mert nagyon hálás feladat Brechttel foglalkozni, másrészt szerintem minden évadban jó elővenni egy ún. klasszikus művet, és a mai viszonyok szerint újragondolni, kontextualizálni.

Brecht darabja nagyon érdekes kérdéseket feszeget, az emberi nagyságról és gyarlóságról szól: három isten érkezik egy szegény városba, hogy próbára tegyék az emberek jóságát. Hosszú útjuk során senki sem fogadja be őket, csak a pénztelen utcalány, Sen Te, akit jó cselekedetéért megjutalmaznak, hogy új életet tudjon kezdeni.

A kérdés az, vajon sikerül-e neki jónak lenni egy olyan világban, ahol mindenki csak a saját érdekeit tartja szem előtt?”

Image
.

Charles Dickens szívet melengető meséjéből, a Karácsonyi énekből készült Isten pénze c. musical már több mint két évtizede varázsolja el a magyar nézőket. A Vörösmarty Színházban december 19-én mutatjuk be a sikerdarabot Kozáry Ferenc főszereplésével.

A történet főhőse egy sivár lelkű, morózus idős milliomos, aki szerint minden ember annyit ér, amennyi pénze van. Csakhogy fel kell ébrednie, és rá kell jönnie, hogy egész addigi élete egy rémálom volt, és hogy az igazi gazdagság és boldogság az Isten pénze: a szeretet.

Image
.

 

 

A fotók a darabok olvasópróbáin készültek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >