Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
EGYETEM+DIPLOMA Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 18.
ImageGyönyörű munkák, izgalmas technikák – megnyílt a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium őszi tárlata EGYETEM+DIPLOMA címmel. A grafikai tervezésekből, a díszlet- és jelmeztervekből, a 2D-3D tervezésből és az autonóm képzőművészeti alkotásokból álló kiállítás ezúttal a volt művésztanítványok egyetemi feladatmunkáit és diplomamunkáit mutatja be.

 

 

Dr. Vizi László Tamásné igazgató a hetedik alkalommal megrendezett színvonalas tematikus tárlat kapcsán azt a kapcsolatot méltatta, amely az iskolából elindult egykori diákok és művésztanáraik között élő maradt, és lehetőséget adott erre az egyedi párbeszédre, kiállításra.

A rendezvényen dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében azt a rendkívüli találkozást emelte ki, amit az egykori tópartisok alkotásai képviselnek a hagyományos tárlaton – lehetőséget adva a jelenlegi diákoknak is, hogy megismerjék őket. Kifejezte, hogy a végzett tanulókat visszavárja a város, és örömmel látják a fiatal tehetségeket akár a művészeti oktatás területén, alkotóként egy helyi, megálmodott művésztelepen, hogy tovább erősítsék a hagyományokat és a közösséget.

A Tóparti aulájában kiállított művek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara, a Nyugat-magyarországi Egyetem Művészeti Kara, a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem volt, illetve jelenlegi hallgatóinak az alkotásai. A megnyitón a tizedikes művészetis diákok adtak műsort. A rendezvényen részt vett Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő, az iskola tanárai, egykori és jelenlegi diákjai.

A tárlatot október 27-ig lehet megtekinteni az iskola nyitvatartási idejében, 8-16 óra között. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >