Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Elfogyott a tartalékos Alba a végére
Elfogyott a tartalékos Alba a végére Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. október 19.
ImageEgyértelműen nincs jó passzban az Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata eddig ebben a szezonban. A felkészülés hajrája óta sorra dőltek ki kulcsjátékosai különféle sérülések okán, ráadásul a legtöbben nem is 1-2 hétre... Hiába erős a bajnok kerete, egy híján fél tucat sérültet nem lehet pótolni.

 

 

Horton, Tóth, majd Lóránt, Simpson, Fenner. Csinos kis kezdő ötöse lenne bármelyik honi alakulatnak, ők sérültek, akik pedig épek és bevethetőek, közöttük is vannak kisebb gondokkal küzdők. Ez a jelenlegi merítési lehetőség a kétfrontos helytálláshoz édeskevés.

A meccsek jelentős részében nincs így sem nagy gond, ám a véghajrára rendszerint kipukkad a gárda, ami először a BL-búcsúját eredményezte a főtábla küszöbén, majd jött a zalaegerszegi végső dudaszós bekapott kosár, most pedig az Európa-kupában egy ugyancsak a hajrában elbukott csata. A papíron izraeli (minden kezdőjátékosa amerikai, igaz, kettő honosított...) Herzliya 93-74-re nyert Fehérváron, úgy, hogy a végső negyed előtt még csak néhány pont volt a különbség...

Nehéz helyzetbe került ezzel Braniszlav Dzunics csapata, ugyanis mind az EK-ban, mind pedig a bajnokságban győzelmi kényszerben játszik, több vereség nemigen fér bele, ha a legutóbbi szezon bajnoki- és kupasikerét meg akarja ismételni, s a nemzetközi porondon is lépne egy csoportkört, ahogy tavaly. Egyelőre ez nagyon távolinak látszik, mielőbb fel kell épülniük - és formába is kell lendülniük - a maródiaknak, különben hamar elúszhat a hajó, pedig nagyon sok van még hátra a szezonból.

Szombaton az NB I-ben a PVSK ellen idegenben, majd kedden ismét hazai környezetben a belga Charleroi ellen az EK-ban jön újabb nehéz ütközet, végül a "hab" a tortán a jövő pénteki (október 27.), Szolnok elleni fehérvári bajnoki szuperrangadó lesz. Komplett kerettel, sérültek nélkül is nehéz sorozat lenne, így pedig majdnem "Mission Impossible"... Ellenben, ha van alakulat, amely túl tud jutni a nehézségeken, s csapatként is igazán jó teljesítményre képes, az éppen az Alba. Ebben erősen bízhatunk Lóránték visszatéréséig is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >