Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Szombaton érkezik haza a telekis futás
Szombaton érkezik haza a telekis futás Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 20.
ImageSzombaton érkezik haza Párizsból a telekis futás: a mezőny Teleki Blanka halálának 150. évfordulóján a névadó sírjától indult, és összesen 1660 kilométert vállalt. A futáshoz Bodajk és Fehérvárcsurgó között vagy a székesfehérvári Kertész Csárdánál is lehet csatlakozni – minden sportbarátot, egykori és jelenlegi telekist szeretettel várnak!

 

 

Teleki Blanka halálának 150. évfordulója alkalmából a telekisek újabb váltófutásra vállalkoztak: Párizsból, a névadónak a Montparnasse-on található sírjától indultak a futók és az őket kísérő kerékpárosok az 1660 kilométeres táv megtételére. Éjjel és nappal egyaránt futnak, a huszonnégy vállalkozó mindennap 10 kilométert tesz meg, a dunai kerékpárút mentén közeledve Magyarország felé – ma már Ausztriában teljesítik a kijelölt távokat.

A mezőny október 21-én, szombaton lépi át az osztrák-magyar határt. A Székesfehérvárra érkezés előtt lehet majd csatlakozni a közös befutóhoz: Bodajk és Fehérvárcsurgó között lesz az egyik csatlakozási pont, innen egy félmaratont teljesíthetünk az iskoláig. Az Iszkaszentgyörgyi úton, a Kertész Csárdánál is be lehet kapcsolódni, a tervek szerint innen 11 órakor indul a mezőny, és érkezik meg felvezetéssel a Teleki Blanka Gimnáziumba. Az aktuális információkról a https://www.facebook.com/telekirun2017/ oldalon lehet tájékozódni.

A befutóra várnak minden egykori és jelenlegi telekist, családtagot, barátot és a futás szerelmeseit.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >